Maas theater dans podium

TEST: familie type

Ben je de lolbroek, de gossip queen / king, de schooier of het gekkie. Wat voor familietype ben jij? Test het hier:

1. Je bent op het verjaardagsfeest van je oma. Er ligt een grote berg cadeautjes klaar. Wat doe je?
Je bouwt van alle cadeautjes een hoge toren en probeert iedereen over te halen om met de toren cadeaus een potjes Jenga te spelen.
Je kijkt je oma heel lief aan en vraagt zo zoet mogelijk of jij het eerste cadeautje voor haar open mag maken.
Bij ieder cadeautje dat je oma pakt om uit te pakken, roep je wat je denkt dat er in zit. Een vliegtuig, een klimrek, een springtouw. Je weet natuurlijk heel goed dat dit niet zo is.
Je kan precies van ieder cadeautje dat je oma open maakt zeggen wie dat cadeau ook heeft, van wie ze het gekregen hebben en waar ze het in hun huis bewaren.

Correct!

Wrong!

2. Het is kerstmis en jullie zitten met de hele familie aan tafel. Je moeder staat net op om een speech te houden. Wat doe je?
Je pakt je telefoon erbij om de speech te filmen, die ga je vanavond meteen bewerken met veel kattenplaatjes, Queen-muziek en een grappig geluidseffect. Morgen staat alles op Youtube.
Je vraagt of ze eerst even je bord wil opscheppen voor ze gaat praten, die speeches van je moeder duren altijd heel lang. Dan is het eten koud.
Net voor je moeder iets kan zeggen roep je vlug: Hoe kan het dat de kerstman nooit vooruit gaat? Omdat hij altijd HO HO HO zegt. Eet smakelijk allemaal!
Je gaat ook staan, dit is het perfecte moment om te vertellen dat het buurmeisje van twee huizen verderop net stond te zoenen met je neef in de achtertuin.

Correct!

Wrong!

3. Jullie zijn paaseieren aan het zoeken in de tuin van de buurman. Iedereen heeft zijn mandje al vol en jij hebt nog niks. Wat doe je?
Je laat je op je knieën zakken en doet alsof je een paashaas bent. Dan moet het vast wel lukken.
Je gaat naar je broertje en laat grote krokodillentranen over je wangen glijden, dan wil hij je vast wel wat van zijn eieren geven.
Je laat je niet kennen en buldert vrolijk door de tuin: “Zegt het ene ei tegen het andere ei: Hé, hoe is het tegenwoordig met je vader? Zegt het andere ei: Goed! Hij is nu advocaat.”
Oeps, je bent helemaal vergeten te zoeken. Als je door het gaatje in de heg kijkt kan je precies bij de buren naar binnen kijken. Dat is veel leuker dan eieren zoeken.

Correct!

Wrong!

4. Het is zondag en de hele familie is bij elkaar bij opa. Jullie eten taart. Het is een beetje saai. Wat doe je?
Je zet je bord met taart op je hoofd en doet een dansje op de salontafel waarbij je de taart een spectaculaire afsprong laat maken op het hoofd van opa.
Je houd je zo stil mogelijk en als niemand kijkt, lik je snel de laatste restjes slagroom van het taartbord af.
Als iedereen stil is zeg je tegen opa: “Lekkere taart hoor opa, gelukkig nog niet zo oud als u!”
Je laat je taart staan. Je buurvrouw heeft de laatste tijd duidelijk veel taart gegeten en je wil er toch zeker niet zo uit gaan zien als zij.

Correct!

Wrong!

5. Het is 1 april. Het is traditie in jullie familie om zoveel mogelijk grappen uit te halen. Wat doe je?
Je strikt je eigen veters aan elkaar en ’s ochtends doe je zout in je koffie in plaats van suiker. Dat is de bedoeling toch op 1 april?
Terwijl iedereen bij het ontbijt druk is met grappen uithalen, prop jij snel de wentelteefjes van de rest naar binnen.
Dit is jouw favoriete dag van het jaar. Je bent de hele nacht op geweest op de beste grappen te bedenken. Zo lang, dat je ’s ochtends door je wekker heen slaapt en geen tijd meer hebt om je briljante grappen uit te halen.
Je scrolt door je Facebook om te zien wie welke grap met wie heeft uitgehaald. Van de beste maak je een screenshot. Daar kan je het vanavond mooi over hebben met je vriendinnen.

Correct!

Wrong!

6. Je bent op de begrafenis van je oudtante. De dienst is net geweest en de kerk zit nog helemaal vol. Wat doe je?
Je schenkt een kopje koffie in giet hem vervolgens leeg over de kist. Oudtante heeft vast dorst gekregen van de hele tijd in die kist liggen.
Je wandelt zo onopvallend mogelijk door de ruimte. Steeds een andere route. Zodat niemand doorheeft dat je al zeven keer een plakje cake hebt gepakt.
Je staat met je oom bij de kist. "Ze is gelukkig wel bij haar man" zegt hij. Jij kijkt hem even aan en zegt: “Nou ik hoop van niet, het is toch tot de doodt ons scheidt?”
Je loopt langs alle groepjes mensen. Overal stop je even om iets te vertellen over je oudtante. Vooral het verhaal over de keer dat ze uit haar broek scheurde is een hit.

Correct!

Wrong!

7. Je bent jarig en geeft een knalfuif voor de hele familie. Wat doe je?
Je hangt slingers van knakworstjes op zodat jullie kunnen worstjes happen en in de keukenkastjes hang je discolichtjes voor een dansfeestje in het kastje.
Je hoeft geen cadeautjes dit jaar. Je vraagt alleen aan je familie of ze je de hele avond chips, taart en koekjes kunnen voeren.
Je staat te dansen met iemand waar je een oogje op hebt. Je hebt de perfecte opening voor een gesprek: “Twee zakjes chips lopen over straat. Zegt de ene tegen de ander: Hoe gaat het ermee? Zegt de ander: Niet zo best. Ik heb vanavond een feestje.”
Je zorgt dat iedereen altijd een vol glas heeft. Met een beetje drank op komen de beste verhalen naar boven.

Correct!

Wrong!

8. Het is oud en nieuw. Iedereen is er. Over 10 seconde is het middernacht. Wat doe je?
Je pakt in iedere hand een oliebol en gaat op bank staan. Dan zet je met je oliebollen een innige wals in. Niks beters dan walsend het jaar uitgaan.
Je ligt verstopt onder je bed. Van vuurwerk word je bang.
Je kan niet wachten tot het 12 uur is. Dan kan je eindelijk zeggen dat je al sinds vorig jaar je tanden niet meer hebt gepoetst.
Je houdt je zusje en de buurjongen goed in de gaten. Je weet dat je zusje stapelverliefd is op de buurjongen en als ze hem om 12 uur een kus geeft moet jij daar natuurlijk wel een foto van nemen.

Correct!

Wrong!

9. Je zus heeft een baby gekregen. De hele familie is op bezoek om naar het kindje te komen kijken. Wat doe je?
Je gaat met het kindje op het aanrecht staan en houdt het voor je uit. Zo goed als je kan zet je de openingstune van The Lion King in.
Fantastisch, een geboorte! Er vallen altijd wel muisjes op de grond. Jij biedt snel aan dat jij wel even wil stofzuigen. (En daar heb je natuurlijk helemaal geen stofzuiger bij nodig.)
Als niemand kijkt teken je een snorretje op de baby en leg je een blikje bier in de wieg. Dan roep je de vader erbij en zeg je triomfantelijk: "zo die is duidelijk zijn vader".
Je bekijkt de baby en zegt dan tegen de moeder: "je hebt geluk, hij lijkt veel meer op jou dan op de buurman".

Correct!

Wrong!

10. Het is Nationale Boomplantdag. Jullie zijn gezellig met elkaar het bos in getrokken om een boom te planten. Wat doe je?
Je hebt een tas vol citroenen bij je. Die kan je mooi in de dennenboom hangen die jullie zo gaan planten.
Je houdt van het bos. Niks zo fijn als wild tegen een boom aan plassen. Zodra het boompje in de grond staat ga je los.
Als het boompje staat, sla je je armen over elkaar en kijk je demonstratief om je heen. “Nou” zeg je “door al die bomen kan je het bos helemaal niet meer zien.”
Je droomt even over hoe het zou zijn om een boom te zijn. Dan heeft niemand door dat je mee staat te luisteren. Wat een mooie verhalen zou je dan verzamelen.

Correct!

Wrong!

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Familie Quiz

I'm %%personality%%

%%description%%

But I'm also %%personality%%

%%description%%

Loading...