Maas theater dans podium

In de klas

Beste leerkracht,

Binnenkort bezoekt u met uw klas de voorstelling Happily Ever After van Maas theater en dans.

Voorbereiding
Als voorbereiding op de voorstelling kunt u met uw klas een bezoekje brengen aan de verschillende blokken in dit online magazine. In dit magazine is van alles te vinden: achtergrondinformatie over de dansers en de voorstelling, verschillende actieve opdrachten die de leerlingen kunnen uitvoeren en nog veel meer.

Om alvast het thema te introduceren en te verkennen, zou u met uw klas (een aantal van) de volgende vragen kunnen behandelen (waarbij er geen goed of fout antwoord bestaat):
Is er iets na de dood?
Hoe zou dat er dan uitzien?
Is het daar voor iedereen hetzelfde of is het per persoon anders?
Is de dood altijd verdrietig?
Gaan dieren naar dezelfde plek als mensen?
Heeft de dood een kleur?
Waar in je lichaam kan je verdriet allemaal voelen?
Kan de dood ook grappig zijn?
Als de dood een boom zou zijn, hoe zou die boom er dan voor jou uitzien?
Hoe zwaar is de dood?

Deze dappere kiwi inspireerde choreograaf Jasper van Luijk.

Workshop
Altijd al eens een stervende zwaan willen dansen of een stoere slow-motion sterfscène? Dat kan! Voorafgaand aan Happily Ever After filosoferen we met de workshopdeelnemers over alles wat er zou kunnen zijn in het hiernamaals. Deze filosofische gedachten zetten we vervolgens met zijn allen om in beweging. We sluiten af met een eigen Happily Ever After-dans.

Deze dansworkshop kunt u boeken voor uw leerlingen in de week voorafgaand aan de voorstelling. De workshop duurt 60 minuten en wordt gegeven door dansdocenten van Maas: Marijke, Marcos en Martine. De capaciteit is 1 klas (30 deelnemers) en de kosten zijn €75,00 plus reiskosten van de docent. Heeft u vragen of interesse in de workshop, neem dan contact op met: sara@maastd.nl.

Tutorials
Een aantal bewegingen uit de voorstellingen kunt u ook zelf oefenen met de kinderen aan de hand van onderstaande tutorials:

Dansmove van Anton:

Dansmove van Inés:

Dansmove van Yeli:

Dansmove van Art:

Veel plezier bij Happily Ever After!