Maas theater dans podium

Kostuums

Wat draagt een juf? Dragen juffen een uniform of hebben ze dezelfde kleren aan als thuis? De juffen in Juffenballet hebben in ieder geval allemaal hun eigen kledingstijl. En in die kledingstijl kun je stiekem al een beetje hun karakters ontdekken. Daarnaast hebben ze door de hele voorstelling heen flink wat kostuumwissels, dus de juffen hebben het er maar druk mee. Op deze pagina lees je over de kostuums uit Juffenballet. ontworpen en gemaakt door Judith de Zwart.

Juf Klaproos

Juf Klaproos is de nieuwe stage-juf op basisschool Zonderland en is nog wat onzeker over wat ze moet aantrekken op haar eerste stagedag. Juf Klaproos is een heel lieve, enthousiaste en tikkeltje naïeve juf. Ze houdt van kinderen, muziek en van de natuur. Haar kleren zijn netjes, kleurrijk en een beetje kinderlijk.

Juf Klaproos wordt gespeeld door Isabelle Houdtzagers.

 

 

 

 

 

 

 

Juf Maanzaad

Juf Maanzaad is de hoofdjuf van Zonderland en ze is nog een beetje blijven hangen in de flower-powertijd uit haar jeugd. Juf Maanzaad is een echte hippie-juf en houdt van de natuur, kleur en romantiek. Haar kleding is zwierig en ze houdt van grote, kleurrijke accessoires.

Juf Maanzaad wordt gespeeld voor Manon Nieuwboer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juf Blauwzuur

Juf Blauwzuur is een van de juffen op Zonderland, maar eigenlijk wil ze veel liever de hoofd-juf zijn, zodat ze lekker alles zelf kan beslissen op school. Juf Blauwzuur houdt namelijk helemaal niet van de natuur of van kinderen, dus wil ze zo snel mogelijk van juf Maanzaad af, zodat zij de macht kan overnemen. Eigenlijk ziet juf Blauwzuur zichzelf als een soort steractrice, ze vindt dat ze te weinig aandacht krijgt. Ze houdt van orde en strakke regels, haar kleren zijn netjes, strak en chique.

Juf Blauwzuur wordt gespeeld door Roosmarijn Luyten.

 

 

 

 

 

Juf Kruitvat

Juf Kruitvat is de gymjuf van Zonderland. Ze houdt van discipline en haar gymlessen lijken wel legeroefeningen. In het begin helpt juf Kruitvat mee met de snode plannetjes van haar collega-juffen, maar uiteindelijk helpt ze juf Klaproos en juf Maanzaad om de boel te redden. Door haar kleren lijkt het net of ze zo uit het leger komt.

Juf Kruitvat wordt gespeeld door Sabrina NaberMacnack.

 

 

 

 

 

 

 

Juf Blaaskat

Juf Blaaskat is de assistent van hoofd-juf Maanzaad. Eigenlijk wil ze veel liever zelf de baas zijn op school en dus maakt ze stiekeme plannetjes om juf Maanzaad van de troon te stoten. Haar kleren zijn een beetje ouderwets en onopvallend, zodat ze rustig haar geniepige plannetjes kan uitvoeren.

Juf Blaaskat wordt gespeeld door Luuk Weers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Juf Stroop

Juf Stroop is een luie, ongeïnteresseerde en ijdele juf. Ze is alleen maar met haar uiterlijk bezig en speelt voortdurend spelletjes op haar telefoon. Juf Stroop draagt altijd kleurrijke en hippe kleding. Als het maar in fashion is.

Juf Stroop wordt gespeeld door Serano Pinas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwijgende juffen

Op Zonderland lopen ook nog twee zwijgende juffen rond. Ondanks dat ze geen tekst hebben, spreken ze toch een eigen taal met hun bewegingen. Hun kleding is zwierig en een beetje duister: bijna een beetje heksachtig…

De zwijgende juffen worden gespeeld door Kasia Sitarz en Yulia Kalinchenko.