Maas theater dans podium

Muziek

Djurre de Haan (ook wel AWKWARD i) maakte de muziek voor Lampje. Samen met David Corel speelt Djurre de muziek live in de voorstelling. Luister hieronder naar de muziek uit Lampje en klik hier voor de songteksten.

Soundcloud:

Spotify:

Vragen aan Djurre
Gaf het boek jou inspiratie voor de liedjes?
Djurre: “Ja. Wat ik mooi vond aan het boek is dat het een beetje een dwars kinderboek is, daar ging ik wel op aan. Het is niet kinderachtig en soms best hard, dat zit ook in het taalgebruik. Verder is het boek heel beeldend, met zinnen als ‘de wind is geen hond’. Of ‘tegelijk bang en blij’. Mooie zinnen, die taal sprak me direct aan. Dat gevoel wilde ik ook wel in de liedjes hebben. Eigenwijs en dwars past ook wel bij Monieks stijl. Zij schreef het script en de meeste liedteksten.”

Wat is de rol van de muziek in Lampje?
Djurre: “De liedjes zijn integraal onderdeel van de tekst en vertellen een verhaal. Daarnaast is de muziek de hartslag van de voorstelling. De emotionele laag, het gevoel dat niet expliciet wordt uitgesproken.”

Je zingt als AWKWARD i in het Engels, in Lampje zing je vooral Nederlands. Bevalt dat?
Djurre: “Wat in het Nederlands op de loer kan liggen, is dat het te sentimenteel wordt of de kleinkunsthoek in gaat. Maar deze hoekige taal sluit eigenlijk wel aan bij mijn AWKWARD i-liedjes. Het is voor een 8+ publiek, dus we hebben zes Nederlandstalige liedjes gemaakt en zingen twee AWKWARD i-liedjes in het Engels. Je wordt je natuurlijk extra bewust van wat je zingt. Hoe leuk is het dan dat je ‘de wind is geen hond’ mag zingen.”

Djurre maakte eerder muziek voor voorstellingen van Maas theater en dans, namelijk voor Alleen op de wereld (2014), Het verhaal van de getallen (2014) en Alice in Wonderland (2016). Klik hier voor meer info over Djurre.

Clip
Monsterhuis, een van de liedjes uit Lampje, heeft een eigen clip. Kijk maar: