Maas theater dans podium

Personages

In Lampje zie je vijf acteurs zestien rollen vertolken. Bikkels! Hier vind je de beschrijving en kostuums van de Lampje-personages. De kostuums zijn van Nicky Nina de Jong.

Lampje (Rosa van Leeuwen)
Lampje heet eigenlijk Emilia en is de dochter van vuurtorenwachter Augustus. Ze is dapper, stoer en niet snel bang. Ze wordt weggehaald bij haar vader en beleeft in haar eentje allerlei avonturen.

Vis (Freek Nieuwdorp)
Vis heet eigenlijk Edward. Edward is half mens, half zeemeermin. Hij leeft eenzaam en alleen in de torenkamer van het zwarte huis, zijn enige gezelschap is een stapel boeken. Tot hij Lampje leert kennen…

Rollen van Anne Fé de Boer:

De Wind
De Wind pakt Lampje haar lucifers af en probeert haar weg te blazen als ze buiten is. De Wind is vals en doet waar ze zin in heeft.

Sheriff
De Sheriff neemt Augustus mee nadat hij Lampje heeft geslagen. Zij zorgt ervoor dat Augustus zeven jaar straf krijgt, omdat hij geen goede vuurtorenwachter en vader is.

Martha
Martha is de werkster in het zwarte huis. Ze is een beetje verstrooid en chaotisch. Martha is de moeder van Lennie.

Kermisfreak
Dit personage heeft geen naam, ze is een van de ‘monsters en freaks’ op de kermis.

Stralende Diamant
Stralende Diamant is de tante van Vis. Ze is zeemeermin en is gevangen genomen door kermisbaas Eef.

Rollen van Gianni Noten:

Augustus
Augustus is vuurtorenwachter, hij is de vader van Lampje en mist een been. Dat been is hij kwijtgeraakt in een gevecht met Buck. Hij is ongerust over zijn dochter, maar kan dat moeilijk uiten.

Nick
Nick is jager en hoort bij de familie van het zwarte huis. Hij is erg lief voor Lennie en Lampje.

Eef
Eef is de kermisbaas. Hij houdt mensen gevangen op zijn kermis, zoals Stralende Diamant. Het is een nare man die vooral veel geld wil verdienen.

De Admiraal
De Admiraal is de vader van Edward, baas van een schip en daarom is hij veel op zee en weinig thuis. Hij heeft een stoer uiterlijk en heeft met niemand medelijden. “Geest boven lichaam” zegt hij altijd.

Rollen van Carmen van Mulier:

Emilia
Emilia is de moeder van Lampje en leeft al twee jaar niet meer. Ze is heel lief en waakt over haar dochter.

Amalia
Amalia is de juf van Lampje. Ze haalt Lampje weg bij haar vader en stuurt haar naar het zwarte huis. De juf is dramatisch, vervelend en snel bang.

Lennie
Lennie is de zoon van Martha, hij praat niet maar blaft wel en kan goed knippen. Hij is nieuwsgierig, een beetje langzaam, maar sterk. 

De buurvrouw
Dit is de buurvrouw van Augustus. Lampje geeft haar een brief om aan haar vader te bezorgen. De buurvrouw is lief en behulpzaam.

Dwerg
De dwerg is een van de artiesten van de kermis. Zij helpt Vis en Lampje met ontsnappen.

Buck
Buck is de kapitein van de zwarte M. Vroeger was hij samen met de moeder van Lampje, maar Augustus heeft haar van Buck gestolen. Daar kregen ze ruzie over en zo raakte Augustus zijn been kwijt. Voor dat gebeurde, waren Buck en Augustus goede vrienden.