Maas theater dans podium

In de klas

Beste leerkracht,

Binnenkort bezoekt u met uw klas de voorstelling Liefde. Op deze pagina vindt u tips waarmee u uw klas zelf kunt voorbereiden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een workshop te boeken.

Workshop3_Indeklas_Magazine_Liefde_Maas theater en dans

Voorbereiding
Voordat u de voorstelling met uw leerlingen bezoekt, raden wij u aan de leerlingen dit online magazine te laten bezoeken, of dat klassikaal te doen.
Daarnaast kunt u met de leerlingen spreken over het onderwerp Liefde. Een aantal vragen die u daarbij kunnen helpen zijn:

Wat is liefde?
Welke vormen van liefde zijn er?
Waar voel je liefde in je lijf?
Wat is ware liefde? En bestaat dat?
Is het makkelijk om liefde te vinden?
Is de liefde altijd leuk?
Kan je ook verliefd zijn op dieren? Of op spullen?

Laat ze aan de hand van deze vragen in één zin zeggen wat liefde voor hen is. Liefde is…
Tip: Deze zin kunnen ze vervolgens weer delen in het Liefde is.. blok.

Dansen_Indeklas_Magazine_Liefde_Maas theater en dnans

Tutorial Bollywood 
De voorstelling eindigt met een liefdesdans in Bollywood-stijl. Deze kunt u zelf oefenen in de klas aan de hand van ons instructiefilmpje. Na afloop van schoolvoorstellingen nodigen de spelers de leerlingen uit deze dans met hen te doen. Dat kan in de zaal waarbij de leerlingen op de tribune blijven en voor hun stoel dansen.

Workshop
U kunt een actieve theaterworkshop boeken, die wij een week voorafgaand aan het voorstellingsbezoek in de klas komen geven.

Je in anderen verplaatsen hoort bij liefde én bij theater. In deze workshop onderzoeken we met de leerlingen of je de ander kan lezen door wat het lichaam uitstraalt. We spelen ontmoetingen zonder te spreken, we maken onze eigen liefdes Musical.ly’s en sluiten af met een wij-dans.
In de workshop bereiden we de leerlingen voor op het danskarakter van de voorstelling. In Liefde wordt niet of nauwelijks gesproken. De personages laten via lichaamstaal, verschillende stadia en mogelijkheden en onmogelijkheden van de liefde zien.

De workshop duurt een uur en kan plaatsvinden op school (in een theaterlokaal of gymzaal) of voorafgaand aan de voorstelling in het theater (mits er ruimte is). Kosten voor de workshop zijn €75 plus reiskosten van de docent. Heeft u vragen of interesse in de workshop, neem dan contact op met: sara@maastd.nl.

Beluister hier alvast onze Spotify Liefde playlist:

Veel plezier bij Liefde!

Workshop1_Indeklas_Magazine_Liefde_Maas theater en dans