Maas theater dans podium

WORKSHOPS

Op deze pagina vind je online workshops van Maas. Sommige workshops kun je thuis doen op het moment dat het jou uitkomt, sommige zijn interactief en besloten. Kom elke dag terug, want we vullen Maas @ Home elke dag aan met iets nieuws.

Workshop Surfen at Home

Workshop Maskers maken
Heb je soms ook wel eens zin in een papieren zak over je hoofd? Doe het dan wel in stijl en maak er meteen een masker van. Het is heel simpel, laten we aan de slag gaan…

Nodig:
Papieren zak
Schaar
Lijm
Stiften of verf
Papier of andere spullen om je masker te versieren ( rietjes, wol, bierdopjes etc).

Aan de slag:
Trek de papieren zak over je hoofd en zet met een stift punten waar je ogen zitten. Haal de zak weer van je hoofd en knip deze punten uit. Als je nu de zak weer over je hoofd trekt, kun je tenminste iets zien. En nu kan je gaan fantaseren. Wil je een mond? Een neus? Teken, schilder of plak ze op de zak.  Wil je een dier worden, kijk dan welke zintuigen het dier heeft en voeg die toe. Bijvoorbeeld snorharen, lange wimpers of extra grote neusgaten. Of wil je juist een fantasiemasker maken. Teken, schilder of plak dan bijvoorbeeld de ogen op de plek van de mond en de mond op de plek van de ogen. Een op-zijn-kop-masker. Drie ogen of één groot oog mag ook (zie foto’s).

Spelen met maskers:
Als je masker klaar is, kan je gaan spelen. Ga voor de spiegel staan en kijk of je masker verdrietig, vrolijk of juist boos kan worden. Dat klinkt gek want je masker heeft maar een uitdrukking. Maar door met je lichaam te bewegen, verandert je masker van emotie. Een gebogen rug en afhangende schouders geeft snel een verdrietig gevoel. Een rechte rug en snelle hoofdbewegingen geeft juist een vrolijk en alert gevoel. Probeer het maar eens.
Voor meer spelopdrachten, klik hier.

Workshop Niets doen

Workshop Vogue

Workshop Schrijven voor theater (volgeboekt)
Hou je van schrijven én van theater? Dan is dit iets voor jou. Op 30 maart, 1 april en 3 april om 15:30 uur geven we namelijk een driedelige interactieve online workshop SCHRIJVEN VOOR THEATER voor iedereen van 8 tot 108. Theaterschrijvers Moniek Merkx (ze regisseert o.a. ook een heleboel voorstellingen bij Maas) en Sara Giampaolo (ze maakt o.a. theatereducatie en meemaaktheater bij Maas) leren je de kneepjes van het vak. Hoe? We maken een klasje via Zoom, het enige dat jij hoeft te doen is klaar zitten met een schriftje en een pen of laptop, want je gaat natuurlijk schrijven. En denk alvast na over wat je Moniek en Sara wil vragen.
Deze workshop is helaas volgeboekt.

Workshop Applaus

Wil jij Maas steunen in deze bijzondere en moeilijke tijd? Lees hier hoe je een donatie kunt doen.