Maas theater dans podium

In de klas

Beste docent,

Bezoek je binnenkort met jouw klas de voorstelling Sell Me Your secret? Dan vind je hier alle informatie.


De voorstelling
Heb jij geheimen?
Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor vrienden, familie of vreemden. Of toch wel?

Sell Me Your Secret (SMYS) gaat over privacy. Wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. We ontdekken dat ons ‘private ik’ minder ongestoord denkt, voelt en fantaseert. Alles moet gedeeld. Zijn we paranoia als we vechten voor onze privacy of zal het allemaal zo’n vaart niet lopen?

In een mix van een theatervoorstelling en een goudeerlijk gezelschapsspel met het publiek gaan we op zoek naar wat we wel en niet willen prijsgeven. Wanneer al die data een zegen zijn en wanneer een vloek.

3060357-poster-1280-keeping-secrets1

Voorbereiding
Voordat je de voorstelling bezoekt, raden wij je aan de leerlingen dit online magazine over Sell Me Your Secret te laten bezoeken. Hier kunnen de leerlingen zelf allerlei achtergrondinformatie over de voorstelling vinden. Daarnaast zijn er verschillende tests te doen en vind je er informatieve filmpjes die voorafgaand aan het bezoek in de klas bekeken kunnen worden om alvast het onderwerp aan de leerlingen te introduceren.

LET OP: Voor het verloop van de voorstelling is het belangrijk dat de leerlingen hun mobiele telefoon meenemen de zaal in. De telefoon moet op vliegtuigmodus maar graag wel aan laten staan. De rest wijst zich vanzelf.

online-community1

Workshop
Na afloop van de voorstelling kunt u een actieve theaterworkshop voor in de klas boeken. We spelen en spreken over privacy en onze digitale identiteit. Wat laat je wel aan je vrienden zien en wat niet? Wie ben jij online en waar ligt jouw privacy grens? Aan de hand van de telefoons van de leerlingen eindigen we met zelfgemaakte scenes die een inkijkje geven in onze digitale identiteit. Een workshop over verschillen en overeenkomsten tussen digital and real en een duik in de wereld van privacy.

Duur workshop: een blokuur
Locatie: op school (theater- of gymzaal) of direct na de voorstelling in het theater (mits er ruimte beschikbaar is)
Capaciteit: 30 leerlingen
Kosten: €150 plus reiskosten docent

talk-to-buyers-21

Inleiding
Daarnaast is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling met jouw leerlingen een inleiding te volgen in het theater (mits het theater hiervoor een ruimte beschikbaar heeft). Aan de hand van dit online magazine duikt een theaterdocent met de leerlingen in de wereld van privacy en social media. In deze actieve inleiding verdiepen we ons inhoudelijk in deze onderwerpen en verleiden we de leerlingen al voor de voorstelling een standpunt in te nemen. We testen hun kennis in een quiz en dagen ze uit tot een groot privacydebat. Actie op het puntje van je stoel.

Duur inleiding: 30 minuten
Locatie: in het theater voorafgaand aan de voorstelling (mits er ruimte beschikbaar is)
Capaciteit: maximaal 100 leerlingen
Kosten: €50 plus reiskosten docent

Heb je vragen of interesse in de workshop of inleiding, neem dan contact op met: sara@maastd.nl.

Rest ons nog je veel plezier te wensen bij Sell Me Your Secret.

Met vriendelijke groet,
namens Maas theater en dans
Dorien Folkers, hoofd educatie