Maas theater dans podium

Personages

Elise, Nick en Gio leer je goed kennen in de voorstelling maar er valt nog veel meer over hen te weten:


2philedeprez4886

Elise Soze-Altman, 31 jaar, geboren in Den Haag

Elise is opgegroeid in een druk gezin, ze is de jongste van vijf kinderen. Van kleins af aan was ze al een nieuwsgierig type, niet op haar mondje gevallen. In 2010 studeerde Elise af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, bachelor Communicatie & Media. Tijdens haar master heeft ze zich gespecialiseerd in de invloed van nieuwe media op kinderen. In 2012 ontmoette Elise haar man Michael Soze, met wie ze twee jaar later het adviesbureau Soze opstartte. Soze begeleidt en controleert lopende onderzoeken voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast werkt Elise aan een boek over de invloed van big data op de consument. Haar motto: “het valt allemaal wel mee”. Om te ontspannen gaat ze het liefst een potje badmintonnen.

Elise Soze Altman wordt gespeeld door Denise Aznam. Denise studeerde in 2013 af aan de acteursopleiding van de HKU. Zij speelde onder andere in de televisieseries Jeuk, Suspicious Minds en sinds 2014 in Celblok H. Denise speelt voor het eerst bij Maas theater en dans.

 

2philedeprez4813

Prof. Dr. Nick van der Vorst, 49 jaar, geboren in Utrecht

Sinds 2006 geeft Nick van der Vorst les aan de Erasmus Universiteit, faculteit Communicatie & Media, met Privacy als specialisatie. Hij leidt er de mastertrack Data Science: Business and Governance. Net als zijn held Edward Snowden hoopt hij mensen wakker te schudden als het over privacy gaat. Naast onderzoeker is Nick ook actief als trendwatcher. Voor het bedrijf FuturoMedia doet hij voorspellingen op het gebied van online ontwikkelingen (zie ook zijn publicatie De wereld in 2030 op futuromedia.nl). In 2004, voor de opkomst van Google en Facebook, voorspelde hij al dat wij nu met smartphones kunnen betalen. Zijn favoriete app is Wordfeut.

Nick van der Vorst wordt gespeeld door Niek van der Horst. Niek studeerde ook af aan de acteursopleiding van de HKU en in Brussel bij Luc De Smet. Hij was oprichter van Het Syndicaat, speelde bij Theater Artemis, het Zuidelijk Toneel, de PeerGrouP, Vis à Vis en bij Maas in Gezocht: konijn en Ben niet bang. Naast acteur is Niek schilder.

 

 

2philedeprez4846

Gio Atlas, 26 jaar, geboren in Santa Clara (Cuba)

Gio studeert Media, Cultuur & Maatschappij aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam. Hij mag stage lopen bij het privacyonderzoek van professor dr. Nick van der Vorst. Hij houdt van films en games, zijn lievelingsfilm is The Matrix. Van zijn vader leerde hij boksen, hij is nog wekelijks in de ring te vinden. Hierdoor is hij sterk in focus bepalen, strategisch nadenken en kan hij snel incasseren. Zijn droom is om een documentaire te maken over privacy, eentje die iedereen begrijpt en waarmee hij zijn familie trots kan maken.

Gio Atlas wordt gespeeld door Dionisio (Dio) Matias. Ook hij studeerde af aan de acteursopleiding van de HKU. Dio speelde bij ZEP, BonteHond, Toneelmakerij en bij Maas in Toen wij van Rotterdam vertrokken. Naast het theater is hij ook te zien in televisieseries en speelfilms, onder andere Goede tijden Slechte tijden, Moordvrouw, Charlie, Adam en Eva en Toscaanse bruiloft.