Maas theater dans podium

In de klas

Beste leerkracht,

Bezoekt u binnenkort met uw klas de voorstelling Uniform? Dan vindt u hier alle informatie.

Voorstelling
“Een opzwepende performance” (★★★★ Theaterkrant), “Een trip die je doet duizelen” (★★★★ 8Weekly), “Aantrekkelijke, zeer levendige voorstelling” (★★★★ Scenes), ★★★★ Volkskrant.

Wat is de kracht van het collectief in dit tijdperk van individualisme en zelfontplooiing? Gefascineerd door het fenomeen volksdansen vraagt Nastaran Razawi Khorasani zich in deze dansperformance af hoe de huidige mens vorm en inhoud geeft aan gevoelens van saamhorigheid. Vier individuen doen een poging om hun eigen identiteit af te leggen en op te gaan in de massa. De alledaagse handelingen van de vier vloeien langzaam over in een volksdans. Lukt het hen zichzelf te vergeten?

Nastaran over Uniform: “We leven in een sterk geïndividualiseerde wereld en zijn voortdurend bezig met wie we zelf zijn, wat onze mening is. Dat is echt iets van deze tijd. Ik heb bewondering voor mensen die zichzelf durven te vergeten en helemaal kunnen opgaan in een groep. In Uniform doen we een poging om de afkeer van het ego te laten zien.”

 

Voorbereiding
Voordat u de voorstelling bezoekt, raden wij u aan de leerlingen dit online magazine te laten bezoeken. Hier kunnen ze zelf allerlei achtergrondinformatie over de voorstelling vinden. Daarnaast kunnen ze een quiz doen en vind je er informatieve filmpjes die voorafgaand aan het bezoek in de klas bekeken kunnen worden om alvast het onderwerp aan de leerlingen te introduceren. Zo kunnen ze de eerste pasjes van de groepsdans aanleren in het blok tutorial.

Het is bijvoorbeeld interessant om met de leerlingen te spreken over de vormen van massa die ze kennen uit het dagelijks leven.
Is het positief om bij een groep te horen?
Hoe belangrijk is je eigen identiteit binnen een groep?
Waar wil je wel en niet bij horen?

Bespreek dit eventueel aan de hand van de filmpjes die te vinden zijn in het blok inspiratie. Het is ook interessant dit gesprek nog een keer met de leerlingen te voeren na de voorstelling. Denken ze er nu nog het zelfde over? In het blok En jij? Is er ruimte voor de leerlingen om hun mening over dit onderwerp te laten horen.

Workshop
Voor een diepere voorbereiding op de voorstellingen raden wij u aan de workshop bij Uniform af te nemen.

De workshop: Ken je het verlangen om jezelf te vergeten? Te verdwijnen in de massa? Gewoon even met een ander mee te lopen? In deze workshop gaan we op in de massa en zetten we ons af. Vallen we weg en op. En onderzoeken we het individu en de groep in een eigen gechoreografeerde volksdans.

Wanneer: Voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas of in een gymzaal, dansstudio of dramalokaal
Duur: 60 minuten
Wie: Dansdocent van Maas
Capaciteit: 30 leerlingen / bezoekers
Prijs: €75,00 excl. reiskosten gerekend vanaf de standplaats

De workshop is ook geschikt voor het vrije publiek in het theater voor/na de voorstelling. Wilt u een workshop boeken, neem dan contact op met Sara Giampaolo via sara@maastd.nl.

Rest ons u veel plezier te wensen bij Uniform.