Maas theater dans podium

Personality Quiz

Ga jij graag op in een groep of stijg je er het liefst bovenuit? Loop je graag achter de meute aan of denk je liever voor jezelf? Test in deze quiz welk type je bent: een shiner, een follower, een thinker of een verdwijner…

1. Jouw klas moet iemand kiezen die op de diploma-uitreiking een speech gaat houden voor de ouders. Wat doe je?
Je meldt je meteen aan. Dit is het moment waarop je je hele schoolcarrière hebt gewacht. Die speech ligt al een jaar klaar op je bureau. Kom maar op met die zaal vol ouders.
Je geeft je beste vriend snel een duwtje. Hij zou dat ontzettend goed kunnen. Jij wil wel met hem oefenen en belooft nu al heel hard te klappen aan het einde van zijn speech.
Je weet precies wat je zou willen zeggen in de speech. Het zou een goed moment zijn om een aantal problemen in het onderwijs aan te kaarten, maar je hoeft echt niet voor die zaal te staan. Je stelt voor de speech te schrijven zodat iemand anders hem voor kan lezen.
Speech? Een zaal vol ouders? Echt niet. Jij bent er die avond, maar gaat gewoon in het hoekje op de achterste rij zitten. Misschien kan je zelfs wel vragen of ze je diploma gewoon met de post opsturen, dan ga je helemaal niet.

Correct!

Wrong!

2. Je bent op de Valentijnsdisco van je middelbare school. De DJ zet een slowdance nummer op. Wat doe je?
Hier heb je al avonden lang over liggen dagdromen. Je sleurt je lief mee naar het midden van de aula. Precies onder de discobal. Dit lied mag uren duren. Iedereen ziet jullie dansen. Het is precies hoe je het wilde.
Je kijk snel naar wat je vrienden doen. Gelukkig, ze staan nonchalant tegen de muur te leunen. Je gaat ernaast staan en neemt precies dezelfde houding aan. Niks engs aan zo’n disco.
Je hebt helemaal geen zin om te schuifelen, maar bedenkt snel een slimme oplossing. Je vraagt de grappenmaker uit de klas het brandalarm in te drukken. Dat vindt hij vast kicken en dan is het feest snel afgelopen.
Terwijl iedereen naar elkaar kijkt om een geschikte schuifelpartner te vinden, glip jij snel de aula uit. Je bent er lang genoeg geweest, niemand heeft je gelukkig gezien, tijd om naar huis te gaan.

Correct!

Wrong!

Er zijn scheldwoorden met een permanente zwarte stift op de deur van de wc’s op school geschreven. De mentor van de klas wil weten wie van jullie het gedaan heeft.  Wat doe je?
Wat een goed idee, op de deur van de wc schrijven. Dan weet iedereen wie je bent en word je nooit meer vergeten. Had jij dat maar gedaan.
Jij weet wie het gedaan heeft. Net als de rest van de groep. Maar iedereen doet alsof ze van niks weten. Dan ga jij het natuurlijk ook niet zeggen, jij verraadt je vrienden niet.
Er is een app waar je heel makkelijk handschriften kan vergelijken. Als je mentor die gebruikt, is hij er zo achter. Dat ga je natuurlijk niet hardop in de klas zeggen. Je stuurt je mentor stiekem een mailtje vanaf je telefoon vanaf een anoniem account met de tip om de app te installeren.
Waarom heb je dit gedaan.. Het gebeurde gewoon opeens. Gelukkig heb je je handschrift vervalst. Gewoon naar je schoenen blijven staren. Jou verdenken ze toch niet. Ze weten waarschijnlijk niet eens dat je bij ze in de klas zit.

Correct!

Wrong!

Je moet een presentatie houden over zwermpatronen van vogels. Maar je hebt een totale black-out. Wat doe je?
Je zet muziek aan en improviseert ter plekke een vogelparingsdans. No worries, jij bluft je er wel doorheen. Met een prachtige afsprong weet je zeker dat je die tien binnenhaalt.
Je staart naar de klas en wenst dat je een vogel bent. Wat zou het fijn zijn als je de hele dag alleen maar achter iemand anders aan hoeft te vliegen. En nooit een presentatie zou hoeven te geven. Wat oneerlijk dat je een mens bent en geen vogel.
Je besluit snel een spel te spelen met de klas. Wie het eerst de meeste informatie op Google kan vinden over het vliegpatroon van spreeuwen, krijgt straks een Twix van jou in de kantine. Je laat de winnaar voor de klas alles voorlezen wat hij gevonden heeft. Top presentatie.
Je zou het liefst door de grond willen zakken. Je loopt heel langzaam achteruit de klas uit, misschien heeft niemand dan door dat je er was.

Correct!

Wrong!

Je moet met je klas naar een voorstelling. Halverwege de voorstelling moeten jullie meedansen op de tribune. Wat doe je?
Je rent de trap af en gaat tussen de dansers op het podium staan. Waarom zou je dansen op de tribune als je ook middenin het licht kan staan.
Je haat participatie, maar als iedereen het doet dan jij ook. Als je blijft zitten val je nog meer op en je laat je vrienden niet alleen voor gek staan.
Je hebt geen zin om mee te dansen, maar je kan niet zomaar blijven zitten. Het is vast leuk voor de klassenapp als jullie hier foto’s van hebben, dus je pakt snel je telefoon om foto’s van de groep te maken. Probleem opgelost.
Terwijl iedereen opstaat, vlieg jij snel naar de grond. Je maakt je heel klein in het gangpad achter de stoelen. Zo hebben de dansers niet door dat je niet mee doet. Ze weten sowieso niet dat je er bent.

Correct!

Wrong!

Je krijgt een brochure thuis gestuurd met een oproep om je aan te melden voor het leger. Wat doe je?
Het leger? Nee, dan ben je zo lang van huis, dan weet straks niemand meer wie je bent. Je gooit de brochure zo de prullenbak in. Wel plaats je meteen een foto van jezelf op Instagram met daaronder het bericht: “Net super moeilijke beslissing moeten nemen, luister altijd naar je hart. #makelovenotwar “ daar krijg je vast veel likes op.
Je leest alles goed door en besluit je aan te melden. Het lijkt je wel fijn zo’n uniform en allemaal dezelfde taak hebben.
Het leger is niks voor jou en bovendien is oorlog voeren nergens voor nodig. Jij hebt hele goede ideeën hoe je conflicten tussen landen op kan lossen zonder geweld. Je besluit een anonieme brief te sturen naar de koning met je suggesties.
Hoe komt het leger aan jouw adres? Dat heeft niemand! Je gooit snel een handdoek over je laptop, zou die je soms af hebben geluisterd?

Correct!

Wrong!

Je klasgenoot is jarig en nodigt je uit voor een zwemfeestje. Wat doe je?
Yes! Jij bent altijd in voor een feestje. Je zoekt een avondlang naar tutorials met tips om het beste bommetje te maken. Dat wordt een spetterende entree op het feest.
Je gaat, want iedereen gaat, maar hoopt wel dat jullie baantjes gaan zwemmen zodat je alleen achter iemand anders aan hoeft te zwemmen.
Je haat zwemmen, net als je vriendengroep. Maar jij gaat natuurlijk niet zeggen dat jullie niet komen, dat is gemeen. Je fluistert je vrienden in dat als ze op de dag van het feestje het zwembad bellen met een anonieme tip dat er een gevaarlijke schimmel in het water zit, het hele feest vast niet doorgaat. Probleem opgelost.
Als je als enige van de klas niet gaat, valt dat teveel op. Je oefent dagenlang met zo lang mogelijk je adem inhouden. Op de dag van het feestje breng je het grootste gedeelte van de tijd op de bodem van het zwembad door. Niemand die je ziet maar je bent er toch.

Correct!

Wrong!

 Er is een filmpje op Youtube viral gegaan waarop jij heel vals staat te zingen voor de spiegel in de wc van school. Je dacht dat je alleen was. Wat doe je?
Dit is fantastisch! Je maakt meteen een eigen Youtube-kanaal aan waar je het filmpje ook op plaatst. Binnen een dag heb je al een miljoen volgers. De basis voor een gedroomde Youtube-carrière. Hoe je bekend wordt maak je niet uit, als je het maar wordt.
Je opent snel Google en zoekt tips hoe om te gaan met vernedering. Je volgt ze precies op. Je laat vooral niet merken dat het je wat doet, dit heeft iedereen wel eens, toch?
Je gaat snel naar je mentor en vraagt hem een mailtje te sturen naar de rest van de school waarin hij uitlegt dat dit filmpje een opdracht was voor de maatschappijleer-les om de impact van social media te laten zien. Opgelost.
Je meldt je ziek en blijft een maand lang nep ziek thuis. Of nog langer. In ieder geval kom je pas terug als er een ander filmpje viral is gegaan en mensen jou weer vergeten zijn.

Correct!

Wrong!

Share the quiz to show your results !

Subscribe to see your results

Personality quiz

I'm %%personality%%

%%description%%

But I'm also %%personality%%

%%description%%

Loading...