Maas theater dans podium

Dansers

Nastaran Razawi Khorasani  (maker en performer)

Ben jij meer een solist of een groepsdanser?
“Ik ben meer een solist in het dansen. Ik wil altijd tegen de groep ingaan, zowel in hoe ik in het leven sta als in een choreografie. Juist omdat ik dat zo sterk heb, voel ik soms het verlangen om wel bij een groep te horen en mee te doen. Maar van nature trek ik m’n eigen plan en neem ik automatisch wat mensen met me mee.”

Ga jij in het dagelijks leven wel eens helemaal op in een groep? Zo ja, waar en hoe dan?
“In een club met goede techno muziek, dan zijn we met z’n allen. Ik ben daarnaast ook een klein groepje met mijn vriend en kind. Als ik met hen ben, kan ik soms ook volledig opgaan in hen en wij met elkaar.”

Lees hier meer over Nastaran.

 

 

Laurene Roothooft (performer)

Wanneer voelde jij je voor het eerst echt onderdeel van een groep?
“Op de middelbare school voelde ik me niet altijd onderdeel van de groep. Ik had soms het gevoel dat ik er een beetje buiten viel.  Nu vind ik het gemakkelijker om in een groep te functioneren. Bij de groep van Uniform voel ik me erg op mijn gemak. Dat is volgens mij ook belangrijk voor het slagen van een voorstelling. Als een groep het goed doet, straalt dat ook af op de voorstelling.”

Waarom is deze voorstelling nu zo relevant?
“Ik denk dat mensen vandaag vaak de boodschap krijgen dat ze veel in hun eentje moeten doen om iets te bereiken of iemand te zijn. Veel mensen willen ook de bijzonderste zijn, of de mooiste of de meest getalenteerde.. Maar dat gaat helemaal niet. Dat is zo mooi aan deze voorstelling, dat het juist mooi wordt als je de krachten bundelt.”

Lees hier meer over Laurence.

 

Art Srisayam (performer)

Ben jij meer een solist of een groepsdanser?
“Van nature ben ik een groepsmens en ik ben ook opgegroeid in een groepscultuur. Ik weet niet of dat mij meer een groepsdanser maakt, maar ik merk dat ik het wel altijd fijn vind om mensen om mij heen te hebben, ook als ik dans.”

Waarom is deze voorstelling nu zo relevant?
“Het is zo briljant dat Nastaran het volksdansen weer nieuw leven inblaast. In een tijd waar de nadruk meer ligt op het vinden van je eigen identiteit, laat deze voorstelling juist zien dat er ook kracht ligt in het collectief. Ik word me ervan bewust hoe bijzonder het volksdansen eigenlijk is. Het is een enorme uitdaging om op dezelfde manier te willen bewegen, te denken en te stromen. Wanneer het eenmaal lukt ontstaat er magie. Uniform is daarom voor mij een reminder geworden dat beide werelden (het individu en het collectief) elkaar nodig hebben.”

Lees hier meer over Art.

 

Tijmen Teunissen (performer)

Ben jij meer een solist of een groepsdanser?
“Dat verschilt natuurlijk erg per situatie. Over het algemeen ben ik graag op mijzelf. Zo wandel ik bijvoorbeeld graag alleen over het strand en geniet ik erg van mijn solo-momentje in de voorstelling. Maar ik kan ook  genieten van samenzijn, met vrienden of juist samen in de dans. De kracht die uitgaat van het collectieve bewegen, geeft mij heel veel energie. Ik denk dat je dat ook wel terugziet in de voorstelling.”

Waarom is deze voorstelling nu zo relevant?
“In de huidige samenleving leven we steeds meer als individu. Wat de voorstelling  wil meegeven is dat er ook een groter plaatje is. Dat we verder kijken dan alleen naar onszelf en als collectief problemen aanpakken. Een probleem oplossen begint bij jezelf, maar voor de echte grote veranderingen moeten we samenwerken.”

Lees hier meer over Tijmen.

 

Dorothea Mende (understudy)

Ben jij meer een solist of een groepsdanser?
“In het dagelijks leven ben ik een solist, maar als danser geniet ik heel erg van de groep.”

Wanneer voelde jij je voor het eerst echt onderdeel van een groep?
“Als eerste was dit binnen mijn gezin en daarna was ook de kerk een plek waar ik ditzelfde gevoel ervoer. Tijdens mijn studie voelde ik me ook echt een onderdeel van mijn dansgroep. We zijn samen door goede en slechte tijden gegaan.”

Lees hier meer over Dorothea.