Maas theater dans podium

Falers met succes

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
-Samuel Beckett-

Met falen kun je het ver schoppen. Deze beroemdheden werden gezien als falers toen ze jong waren, maar hebben later het tegendeel bewezen. Sommigen kleurden buiten de lijntjes en werden niet begrepen in hun eigen tijd, maar werden later als geniaal gezien. Anderen werden keihard van school gestuurd.

Albert Einstein

Bill Gates

Jay-Z

Albert Einstein
Failure doesn’t mean you are a failure, it just means you have not succeeded yet” (Einstein).
Einstein wordt vandaag gezien als een van de slimste mensen ooit, maar in zijn jonge jaren ging dit niet altijd op. Hij werd van verschillende scholen gestuurd omdat zijn cijfers niet goed genoeg waren. Zijn leraren hadden eens moeten weten hoe zijn carrière zou verlopen…

Bill Gates
De oprichter van Windows en Microsoft was tijdens zijn studie teveel bezig met het opstarten van zijn eigen onderneming. Om full-time bezig te kunnen zijn met zijn digitale imperium, heeft hij zijn studieboeken aan de wilgen gehangen. Zonder diploma werd hij schathemeltje rijk.

Jay-Z
Jay-Z was een drop-out op de middelbare school. Hij haalde geen beste cijfers en kwam niet naar de les. Na een leven op straat brak hij door als rapper.  Zoals hij zelf zegt: “you learn more in failure than you do in success”.

J.K. Rowling

Johnny Depp

Lady Gaga

J. K. Rowling
You might never fail on the scale I did, but it is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all—in which case, you fail by default” aldus J.K. Rowling. Toen ze haar eerste Harry Potter boek schreef, was J. K. Rowling net gescheiden van haar man en leefde een armoedig bestaan. Veel uitgeverijen hadden geen vertrouwen in haar boeken en weigerden de Harry Potter serie uit te geven, omdat men geen vertrouwen had in kinderboeken. Later bleken de boekenreeks en verfilmingen immens populair over de hele wereld bij zowel kinderen als volwassenen.

Johnny Depp
Success is the ability to go from failure to failure without losing enthusiasm” (Depp).
Ook Johnny Depp stopte met school om een muziekcarrière te starten. In plaats van muzikant werd hij beroemd als acteur in Nightmare on Elm Street. Daarna volgde de een na de andere rol. Hij faalde misschien op school en als muzikant, maar als acteur is hij een superster geworden.

Lady Gaga
I allow myself to fail. I allow myself to break. I’m not afraid of my flaws” (Lady Gaga).
Deze powervrouw werd van de middelbare school afgegooid en begon op eigen houtje een muziekcarrière. Ze werd er eerst bij haar platenmaatschappij uitgezet. Later bleek ze een groot talent. Inmiddels heeft ze een waslijst hits op haar naam staan, vele prijzen gewonnen, is ze beroemd als activist en speelt ze ook de sterren van de hemel op het witte doek.

Oprah

Steve Jobs

The Beatles

Oprah
“Failure is just life trying to move us in another direction”(Oprah).
Oprah is bekend geworden door haar talkshows, maar is ook zakenvrouw, schrijfster en actrice. Toen ze jong was kwam ze echter niet mee op school en besloot op haar vijftiende te stoppen.

Steve Jobs
“If I try my best and fail, well, I’ve tried my best” (Jobs).
Steve Jobs was een bekende tech-geek en is de oprichter van Apple. Zijn studie vond hij echter een stuk minder interessant dan in de garage werken aan een eigen computermerk. Men verklaarde hem toen voor gek, maar tegenwoordig zijn zijn devices marktleidend.

The Beatles
The Beatles werden aan het begin van hun carrière geweigerd bij verschillende platenmaatschappijen, want “gitaarmuziek zou uit de mode raken” en de mannen zagen er niet uit als showbizz-figuren. Uiteindelijk werden The Beatles The Fab Four, de grootste band aller tijden.

Toren van Pisa

Vincent van Gogh

Walt Disney

Toren van Pisa
Deze toren in Pisa is zo bekend geworden omdat ie een tikje scheef staat. Toen de toren werd gebouwd, was het de bedoeling dat hij recht zou worden. Nu is de toren van Pisa een van de grootste toeristische attracties van Italië, juist omdat hij scheef staat en ‘gefaald’ heeft.

Vincent van Gogh
Je leven zou wel erg leeg zijn als je nergens spijt van zou hebben” (Van Gogh).
Je kent Van Gogh wel van de Aardappeleters, de Sterrennacht of de Zonnebloemen. Zijn werken behoren nu tot de beroemdste schilderijen aller tijden, maar tijdens zijn leven werd zijn werk niet gewaardeerd. Hij heeft destijds maar één werk verkocht voor 400 kronen. Na zijn dood werd zijn werk eens voor meer dan 80 miljoen dollar verkocht! In dit geval blijkt dus dat falen ook een kwestie van tijd is; met hetzelfde schilderwerk werd Van Gogh eerst raar aangekeken, maar later werd hij er wereldberoemd mee.

Walt Disney
“Everyone falls down. Getting back up is how you learn how to walk” (Disney).
De tekenaar van Mickey Mouse en eigenaar van de Walt Disney Company heeft meer dan 50 films op zijn naam staan en zijn bedrijf is 50,1 miljard dollar waard. Maar hij was in het begin van zijn carrière minder succesvol. Hij werd nergens aangenomen als tekenaar en zijn eerste eigen animatiestudio ging failliet.

Bronnen
www.ranker.com
www.education.media
www.blog.hubspot.com