Maas theater dans podium

Voor je gaat

Welk faaltype ben jij? Welke van jouw faals (we weten dat je ze hebt) durf je toe te vertrouwen aan the Wall of Fail? En wist je dat je het met falen heel ver kunt schoppen? Zoals Albert Einstein, Jay Z en Vincent van Gogh?
Welkom in het online magazine van Victory. Voor je naar de voorstelling gaat, kun je in dit magazine een quiz doen, in de dansgeschiedenis duiken, alles ontdekken over de voorstelling, de thema’s, de makers en performers, de muziek en nog veel meer!

Victory
Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld, en dat kunnen we niet delen met anderen, Facebook, de wereld.

Victory is een fysieke theatervoorstelling over falen. En over dat durven laten zien. Kunnen we eerlijk zijn over wat we voelen? Kan iets dat negatief lijkt, verandering en groei teweeg brengen? We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? Typische faal-symptomen worden in beweging omgezet, en wat te denken van stotteren, botsen, vals zingen, slechte grappen vertellen, vallen en weer opstaan.

In een mix van dans, theater en slapstick vallen vier performers en een muzikant in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.