Maas theater dans podium

Vormgeving

Sanne Danz (vormgeving) over de totstandkoming van het decor: “Dit keer was er geen script waar ik me op kon baseren, maar het onderwerp was wel heel inspirerend. De eerste gesprekken met Moniek Merkx (de regisseur) waren heel intuïtief, associërend. Ik was direct al bezig met mode. Toen kwam er een mailtje van de lichtontwerper, die ook met modeshows bezig bleek te zijn. Dat was een mooi toeval.”
Meer weten over Sanne? Lees hier verder.

Gé Wegman (licht) liet zich voor het natriumlicht in de voorstelling inspireren door de modeshow van Marc Jacobs Fall/Winter 2013-2014. Gé: “In deze modeshow van Marc Jacobs wordt niet-glamoureus licht gebruikt, natriumlicht. Je verwacht in zo’n omgeving dat ze dat juist wel zouden gebruiken. Deze tegenstelling inspireerde mij om bij Voorjaarsoffer te werken met licht dat in eerste instantie niet flatteus is, maar zich langzaam ombuigt naar sprankelend en helder licht. Dit ondersteunt de verlossing die zich in de voorstelling aandient.”
Meer weten over Gé? Lees hier verder.

Sanne Danz maakte moodboards, die zij presenteerde aan de creatives (dat zijn regisseur, componist, lichtontwerper, kostuumontwerper, decorontwerper) tijdens een van de eerste bijeenkomsten van Voorjaarsoffer. Hieronder een voorbeeld: