Maas theater dans podium

Voor je gaat

Welkom op ons online magazine. Hier kun je lezen over de inspiratie van de vormgevers, de backstagegeheimen, over het acteursvak, over meisjes, vrouwen en alle clichés en misverstanden er omheen.

In 2017 waren we op Oerol en speelden we met een half Zuid-Afrikaanse, half Nederlandse cast Rite of Spring in het bos. Dat zag er zo uit:

Regisseur Moniek Merkx over Voorjaarsoffer
“Ik vind dat vrouwen nogal eens in clichés gevangen worden, misschien laat Voorjaarsoffer de complexiteit van vrouwen zien. Ik denk dat het voor meisjes fijn is om een completer beeld te krijgen van vrouwen. Ik wil laten zien dat je je kunt verdiepen in jezelf, in plaats van jezelf in een keurslijf te proppen. We hebben ons breed laten inspireren, door onder andere Griekse godinnen, Beyonce, Sia en coming-of-age verhalen. Voor de vormgeving hebben we veel naar modeshows gekeken, omdat dat tegenwoordig zulke theatrale events zijn. Het gaat ons natuurlijk niet om een letterlijke modeshow, maar om het tonen van de vele fysieke verschijningsvormen die je in je hebt.” Meer info.

Voorjaarsoffer wordt gespeeld door acht jonge actrices. Wil je meer over weten over de actrices of regisseur Moniek, klik dan op hun foto:

Anne Fé de Boer

Gale Rama

Jouman Fattal

Lotte Rischen

Moniek Merkx ®PhileDeprez

Moniek Merkx

Marieke Dermul

Mees Borgman

Nastaran Razawi Khorasani

Rochelle Deekman