Maas theater dans podium

Godintest

Godintest – Wie ben ik?
Altijd al willen weten welke goddelijke eigenschap je bezit? In deze test kan je daar achter komen. Ben je een Artemis, een Persephone of een Kali? Het maakt niet uit of je een jongen of een meisje bent, man of vrouw, iedereen bezit eigenschappen die aan deze godinnen zijn toe te kennen.

Artemis

Persephone

Kali

Vraag 1
Je hoort al een tijd mensen in de klas klagen over de zweetgeuren van je beste vriend of vriendin. Hij/zij lijkt dit zelf niet door te hebben. Wat doe je?
a. Je legt eerlijk uit wat er aan de hand is en wat je hebt gehoord, en geeft tips om het op te lossen.
b. Je wil wel helpen, maar hem of haar ook niet kwetsen, en je wil niet dat de klas ook over jou gaat praten. Dus je besluit voorlopig nog niets te zeggen.
c. Je roept hem of haar er meteen bij en breekt het gesprek met de klas open. Samen zoeken jullie naar een oplossing.

Vraag 2
Je beste vriend of vriendin heeft tijdens het examen bij je afgekeken. Jullie zijn betrapt door de docent en krijgen allebei een onvoldoende voor je examen. Wat doe je?
a. Je zegt de docent dat het niet eerlijk is, want de ander keek zonder jouw toestemming af.
b. Je ziet het als een test van jullie vriendschap en wacht af wat de ander doet voor je beslist of je hem helpt of voor jezelf opkomt.
c. Je vraagt je docent om een herkansing en belooft dat je je vriend zal helpen met leren zodat hij het bij de herkansing op eigen kracht kan.

Vraag 3
Je komt er achter dat iemand verliefd op je is. Jij bent zelf eigenlijk verliefd op iemand anders. Wat doe je?
a. Je besluit om op het eerst volgende feest te zoenen met de persoon op wie jij verliefd bent. Dan is het wel duidelijk.
b. Je vindt de aandacht stiekem best leuk en beslist het spelletje een tijdje mee te spelen. Uiteindelijk vraag je een vriend om hem of haar af te wijzen.
c. Je zoekt een rustig moment om het te vertellen. Je wilt de ander niet kwetsen en zegt daarom dat het aan jou ligt en niet aan hem of haar.

Vraag 4
Je hebt al een jaar verkering/een relatie, maar de laatste tijd is het een beetje saai geworden. Wat doe je?
a. Je besluit zelf om een break in te lassen, zodat jullie allebei op zoek kunnen gaan naar jezelf. Je verwacht van de ander dat je die ruimte krijgt, zo niet dan is het sowieso uit.
b. Je maakt het niet uit, maar om zelf wat spanning terug te krijgen besluit je wel om in te gaan op de aandacht die je van anderen krijgt.
c. Je maakt het uit. Je hebt behoefte aan iets nieuws. Je ex vindt vast wel weer een ander. Zo gaan die dingen.

Vraag 5
Je ouders zijn dit weekend weg. Je verkering stelt voor om bij jou thuis te blijven slapen. Je weet niet zeker of je hier al aan toe bent. Wat doe je?
a. Je zegt hem/haar dat jullie gewoon film gaan kijken. Mocht je die avond nog van gedachte veranderen kan dat altijd nog, maar je geeft geen valse hoop.
b. Je vindt het spannend maar als de ander graag wil, laat je je wel overhalen. Het moet er toch een keer van komen.
c.  Je geeft eerlijk toe dat je er nog niet klaar voor bent. Blijft hij/zij aandringen dan verbied je hem/haar te komen.

Vraag 6
Je wordt uitgedaagd in een spelletje om met iemand van hetzelfde geslacht te zoenen. Wat doe je?
a. Je doet het. Je wil niet dat je klasgenoten denken dat je niets durft en je houdt wel van avontuur.
b. Je vindt het heel eng, maar ook spannend. Je doet het alleen als je degene met wie je moet zoenen mooi vindt.
c. Je wilt best met iemand zoenen van hetzelfde geslacht maar niet in opdracht van iemand anders. Je doet het alleen als je er zelf bewust voor kiest.

Vraag 7
Je bent na een uur wachten in de rij binnen in de populairste club van de stad. Als ziet dat er iemand niet wordt binnengelaten. Je vermoedt vanwege zijn afkomst. Wat doe je?
a. Je vindt het niet goed wat er gebeurt maar je wilde al heel lang naar deze club. Je houdt je mond want je wil niet het risico lopen dat ze je er uit gooien.
b. Je roept naar de portier dat diegene bij jou hoort en door mag lopen, ook al ken je die persoon niet.
c. Je vraagt de portier waarom hij discrimineert op afkomst. Je zegt hem dat als hij die persoon nu niet naar binnen laat, je de politie belt.

Vraag 8
Nu je ouder wordt, kom je er steeds meer achter dat je het niet eens bent met het geloof of de opvattingen van je ouders. Wat doe je?
a. Je vraagt in een gesprek met je ouders naar hun levensopvattingen en legt rustig de jouwe uit.  Als ze dit niet accepteren, pech voor hen, het is jouw leven.
b. Je houdt het voor je ouders geheim, want je wil ze niet kwetsen. Als ze erbij zijn doe je alsof, maar als ze er niet zijn leef je volgens je eigen normen en waarden.
c. Je legt je ouders uit dat je hen respecteert, maar niet meer volgens hun opvattingen wilt leven. Je hoopt dat ze dit accepteren want je bent bang dat je ze uiteindelijk kwijt zal raken.

Uitslag Godinnentest

4 of meer a: Gefeliciteerd, je bent een echte Artemis
Je bent zelfstandig en hebt gevoel voor rechtvaardigheid. Je maakt je eigen keuzes en weet goed waar je voor staat. Je bent doelgericht en gestructureerd maar houdt ook van spanning en avontuur. Je houdt van uitdaging. Krijg je die uitdaging niet, dan kan je snel gefrustreerd raken. Je hecht sterk aan idealen en principes, soms zo erg dat je niet altijd nieuwe mogelijkheden ziet.

4 of meer b: Gefeliciteerd, je bent een echte Persephone
Je bent jong van geest,  houdt van vernieuwing en staat graag in het middelpunt van de aandacht. Je bent trouw aan je vrienden en hecht veel waarde aan hun mening. Je weet intuïtief waar je voor staat, maar je gaat confrontaties liever uit de weg. Dit maakt dat je soms niet eerlijk bent over je gevoelens naar anderen toe. Je bent geliefd en hebt veel mensen lief. Hierin ga je soms te ver, waardoor je jezelf kan verliezen.

4 of meer c : Gefeliciteerd, je bent een echte Kali
Je bent goed in situaties overzien. Je blijft rustig en denkt altijd eerst goed na voor je iets doet.  Je komt op voor anderen en gelooft er heilig in dat alles gebeurt met een reden. Je bent streng maar rechtvaardig en staat stevig achter je eigen normen en waarden. Als iemand tegen jouw normen en waarden in gaat, sta je echter niet altijd voor jezelf in. Jouw vurigheid kan soms bot uit de hoek komen.

Van niets 4 of meer: Gefeliciteerd, je bent een mooie mix.
Je hebt vele kanten en laat die afhankelijk van de situatie of gelegenheid naar voren komen. Dit betekent dat je soms met alle winden meewaait, maar altijd op zoek bent naar wat voor jou en de ander de voordeligste situatie creëert. Blijf stevig in je schoenen staan en durf te zoeken naar je eigen identiteit.

Lees hier meer over de godinnen.