Maas theater dans podium

Gezocht: Rotterdamse deelnemers REVOLT The Manifest (14-25 jaar)

Durf jij op te komen voor je mening en voor jouw idealen? Ga je de straat op om te protesteren? Ben je een wereldverbeteraar? Of hou je van dans en wil je werken met choreograaf Cecilia Moisio? Maas is op zoek naar jonge mensen (14 – 25 jaar) die mee willen doen de Rotterdamse dans-manifestatie.

Intro
In het najaar van 2021 gaat een nieuwe jongerenvoorstelling van Cecilia Moisio bij Maas theater en dans in première: Revolt (tournee sep – dec 2021). Revolt gaat over opstand, protesteren en je stem laten horen. In de aanloop naar de voorstelling zal Cecilia dit thema met de doelgroep, jongeren dus (14-25 jaar), onderzoeken in de vorm van een serie workshops en manifestaties, getiteld REVOLT The Manifest. Vervolgens verwerkt ze hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in de voorstelling. Meedoen kost niets.

Het eerste online manifest vond plaats in Maastricht in het kader van de Nederlandse Dansdagen 2020. Deze eerste editie was volledig digitaal. Bekijk hier de dans-manifestatie-film die in première ging tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020. Daarna hebben we ook workshops en presentaties gedaan in Groningen, Tilburg en Hellevoetsluis.

Nu is het weer tijd voor een nieuwe stad en een nieuw manifest! Dit is keer is onze hometown Rotterdam aan de beurt en gaan we de samenwerking aan met IFFR.

Revolt
You’re never too young to make a change
Danstheatervoorstelling Revolt gaat over opstand en peer pressure. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. En over het jezelf verschuilen achter de groep. Dus niet alleen commentaar op de huidige politiek, maar ook op onze collectieve gedragspatronen. Wil jij impact op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen.

Planning Rotterdam
Zaterdag 8 mei | 10:00-15:00 | Workshop
Zondag 9 mei | 10:00-15:00 | Workshop
Zaterdag 22 mei | 10:00-15:00 | Workshop
Zondag 23 mei | 10:00-15:00 | Workshop
Zaterdag 29 mei | 10:00-15:00 | Workshop
Zondag 30 mei | 10:00-15:00 | Workshop
Dinsdag 1 juni | 09:00 – 17:30 | Repetitie en manifestatie bij Lantaren/Venster in samenwerking met IFFR.

De workshops vinden plaats bij Maas theater en dans, St- Jobsweg 3, Rotterdam.

Doe jij mee? Laat je stem horen!
Wil jij meedoen aan de manifestatie in Rotterdam? Dan ontvangen we graag een foto of filmpje van jou waarin je je stem laat horen. Maak bijvoorbeeld een persoonlijke manifestatie (30 tot 60 seconden) over iets dat jij belangrijk vindt. Dat kan een statement zijn, een persoonlijk verhaal dat je opschrijft of voorleest, maar het mag ook bewegend/ dansant, gezongen of in een andere vorm. Of maak een statement foto van jezelf als activist. Verras! Het thema mag je zelf kiezen, bijvoorbeeld milieu, feminisme of iets (anders) dat je nauw aan het hart ligt.

Mail dit uiterlijk donderdag 6 mei naar Hedi Legerstee via hedi@ceciliamoisio.com en vermeld daarbij jouw naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer.  Ook ontvangen we graag een foto van je.

Concept, regie, choreografie: Cecilia Moisio
Teksten: Elfie Tromp
Performers: Katarzyna Sitarz, Kiyan Khoshoie, Yulia Kalinchenko, Serano Pinas
Composities, muziek: Marlon Penn
Deelnemers: jongeren uit Maastricht, Groningen, Rotterdam, Tilburg en Amsterdam

Productie Laboratoria: Hedi Legerstee
Coproductie: Stichting Cecilia Moisio, Maas theater en dans, Nederlandse Dansdagen
Partners: Festival Jonge Harten, VRIJDAG, IFFR, Theater De Nieuwe Vorst, CC Amstel

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Het BankGiro Loterij Fonds, Fonds21 en het Cultuurmakersfonds (van het Prins Bernhard Cultuurfonds).

Prins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo