Maas theater dans podium

Gezocht: Groningse deelnemers REVOLT The Manifest (14-25 jaar)

Durf jij op te komen voor je mening en voor jouw idealen? Ga je de straat op om te protesteren? Ben je een wereldverbeteraar? Of hou je van dans en wil je werken met choreograaf Cecilia Moisio? Het Jonge Harten festival, VRIJDAG en Maas theater en dans zijn op zoek naar jonge mensen (14 – 25 jaar) die mee willen doen de Groningse dans-manifestatie.

Intro
In het najaar van 2021 gaat een nieuwe jongerenvoorstelling van Cecilia Moisio bij Maas theater en dans in première: Revolt (tournee sep – dec 2021). Revolt gaat over opstand, protesteren en je stem laten horen. In de aanloop naar de voorstelling zal Cecilia dit thema met de doelgroep, jongeren dus (14-25 jaar), onderzoeken in de vorm van een serie workshops en manifestaties, getiteld REVOLT The Manifest. Vervolgens verwerkt ze hun knelpunten met sociaal-politieke kwesties in de voorstelling. We zoeken in elke stad 20 jongeren. Meedoen kost niets.

Het eerste online manifest vond plaats in Maastricht in het kader van de Nederlandse Dansdagen 2020. Deze eerste editie was volledig digitaal. Bekijk hier de dans-manifestatie-film die in première ging tijdens de Nederlandse Dansdagen 2020 (online t/m 8 oktober 2020).

Nu is het tijd voor een nieuwe stad en een nieuw manifest! In samenwerking met Het Jonge Harten festival en VRIJDAG gaat Cecilia dit keer aan de slag met een groep Groningse jongeren.

Revolt
You’re never too young to make a change
Danstheatervoorstelling Revolt gaat over opstand en peer pressure. Over leugens van grote wereldleiders en het collectief ontkennen van de waarheid. En over het jezelf verschuilen achter de groep. Dus niet alleen commentaar op de huidige politiek, maar ook op onze collectieve gedragspatronen. Wil jij impact op de wereld en invloed op je eigen toekomst? Verandering begint bij jezelf en elke grote beweging is klein begonnen.

Planning Groningen

Zaterdag          31 oktober 12:00-17:00

Zondag            1 november 10:00-15:00

Zaterdag          7 november 12:00-17:00

Zondag            8 november 10:00-15:00

Zaterdag          14 november 12:00-17:00

Zondag            15 november 10:00-15:00

De weekenden vinden hier plaats: VRIJDAG Noorderbuitensingel 11 Groningen.

Doe jij mee? Laat je stem horen!
Wil jij meedoen aan de manifestatie in Groningen? Dan ontvangen we graag een mailtje van jou waarin je je stem laat horen. Het mag ook een filmpje zijn. Maak bijvoorbeeld een persoonlijke manifestatie (30 tot 60 seconden) over iets dat jij belangrijk vindt. Dat kan een statement zijn, een persoonlijk verhaal dat je opschrijft of voorleest, maar het mag ook bewegend/ dansant, gezongen of in een andere vorm. Verras! Het thema mag je zelf kiezen, bijvoorbeeld milieu, feminisme of iets (anders) dat je nauw aan het hart ligt.

Mail dit uiterlijk dinsdag 27 oktober naar Hedi via hedi@ceciliamoisio.com en vermeld daarbij jouw naam, mailadres, telefoonnummer, huisadres, geboortedatum, lengte, opleiding. Ook ontvangen we graag een foto van je. Wil je in je mail ook aangeven of je al lessen volgt bij VRIJDAG?

Concept, regie, choreografie: Cecilia Moisio
Teksten: Elfie Tromp
Performers: Katarzyna Sitarz, Kiyan Khoshoie, Yulia Kalinchenko, Serano Pinas
Composities, muziek: Marlon Penn
Deelnemers: jongeren uit Maastricht, Groningen, Rotterdam, Tilburg en Amsterdam

Productie Laboratoria: Hedi Legerstee
Coproductie: Stichting Cecilia Moisio, Maas theater en dans, Nederlandse Dansdagen
Partners: Festival Jonge Harten, VRIJDAG, IFFR, Theater De Nieuwe Vorst, CC Amstel

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van Het BankGiro Loterij Fonds, Fonds21 en het Cultuurmakersfonds (van het Prins Bernhard Cultuurfonds).

Prins Bernhard Cultuurfonds_alternatief_CMYK_logo