Maas theater dans podium

Martine van Leengoed

Martine van Leengoed is in 2015 afgestudeerd aan de opleiding Dansdocent bij Codarts Rotterdam en in 2011 aan de MBO Theaterschool. Martine heeft in het laatste jaar van haar studie stage gelopen bij Maas theater en dans.

Nu werkt ze als dansdocent bij Maas en daarnaast bij de MBO Theaterschool, de Acteerschool Rotterdam en Jeugdtheaterschool Hofplein. Sinds haar studietijd is ze ook actief bij het Dansplein Roosendaal en festival ‘En Plein Public’. Op deze verschillende werkplekken werkt ze met alle leeftijden en niveaus. Van jong tot oud, en van amateurs tot studenten die tot professionals worden opgeleid.

Martine over Stel je voor: “Tijdens mijn stage bij Maas theater en dans mocht ik al meekijken met de Stel je voor lessen. Ik werd hier enthousiast van omdat theater, dans en beeldende kunst bijdragen aan hele waardevolle vaardigheden, zoals samenwerken, creativiteit, mogelijkheden en oplossingen zien, jezelf neerzetten in de ruimte ten opzichte van anderen, zelfvertrouwen en ook taalvaardigheid. Ik was zelfs een beetje jaloers op die kinderen want ik had dat soort lessen ook wel gewild tijdens mijn eigen basisschooltijd. Tijdens het lesgeven wil ik de kinderen laten ervaren dat iedereen ergens anders in uitblinkt en hen laten onderzoeken wat hun manier van leren is. Stel je voor gaat over verbeelden en dat zie ik eigenlijk altijd als ingang naar bewegen, leren en ontdekken.”

Ga terug naar Educatie docententeam