Maas theater dans podium

Mauds dagboek, Alleen op de wereld, week 2

Waar waren we ook alweer?
Oja, bij stap 2. van ons ‘Alleen op de wereld’ recept.

Komt tie!

Stap 2. Gooi het script weg.

Het klinkt een beetje gek natuurlijk, een recept waarbij je ingrediënten weg moet gooien in plaats van toevoegen. Je bakt pannenkoeken en dan staat er in het kookboek: gooi de eieren weg. Hm, vreemd..
Misschien is weggooien ook een beetje extreem. Het is meer een kwestie van wegleggen, of negeren. Het script wordt een tijdje aan de kant gelegd. Waarom? Omdat de muzikanten, mimers, acteurs en dansers er beter van gaan smaken.
Hm, nog vreemder..

Goed, ik zal het uitleggen. Met behulp van stap 3.

Stap 3. Verzin leuke opdrachten.

Als je het script een tijdje aan de kant legt en je verzint leuke opdrachten voor het ensemble, dan krijgt iedereen de kans om zijn eigen draai aan de voorstelling te geven. Los van wat er allemaal in het script staat. Eigenlijk vraag je aan iedereen: hoe denk jij dat de voorstelling eruit moet zien? Je vraag dus bijvoorbeeld aan het pak melk: hé, wat voor pannenkoek zullen we bakken? Misschien zegt het pak melk wel: een pannenkoek met krenten, appels, kaneel en vanille-ijs. Waarop jij zegt: goed idee! Of het pak melk zegt: een pannenkoek met spruitjes en wc-ontstopper. Waarop jij zegt: nou uh, pak melk, misschien moeten we daar nog eens een middagje over brainstormen. En zo kom je er met z’n allen achter wat voor pannenkoek je wil gaan bakken. Ik bedoel wat voor voorstelling je wil gaan maken.

Snappie?

Volgende week een helder verhaal zonder rare vergelijkingen!

Tot dan!
Maud