Maas theater dans podium

Nastaran wint Gouden Krekel

Nastaran Razawi Khorasani is voor haar rol in CASH van Maas theater en dans bekroond met een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie. Zij ontving deze prijs op zondag 14 september 2014 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Stadsschouwburg Amsterdam. Eerder die dag ontving zij tijdens de Jeugdtheater Professionalsmiddag in De Krakeling, Amsterdam de Zilveren Krekel uit handen van de Krekel Jury (VSCD), samen met de andere genomineerden voor de meest indrukwekkende productie of podiumprestatie van het afgelopen seizoen.

‘Nastaran Razawi Khorasani windt iedereen om haar vinger, spelers en toeschouwers, in het snel van kleur verschietende decor. Ze geeft een onheilspellende lading aan de scherpe tekst van Floris van Delft en Wouter Muller en laat in Van Delfts regie zien, dat ze tot alles in staat is, van  onbetrouwbare bitch tot femme fatale en van strakke zakenvrouw tot verleidelijke superheldin’, aldus de Krekeljury.
Nastaran studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, speelde bij het Ro Theater in Branden en Kust en speelde bij theatergroep Max. in Nacht en Echt waar (regie Moniek Merkx). In voorjaar 2013 ging zij als maker te werk bij Productiehuis Rotterdam met haar eigen groep KOBE. Begin 2015 speelt zij in een nieuwe voorstelling van Maas theater en dans: Voorjaarsoffer.

CASH gaat over geld en de kredietcrisis en is verpakt in 1 uur snel-gemonteerd theater. In een mix van een heistfilm (à la Ocean’s Eleven) en uitdagend praattheater worden euro’s, banken en de markt doorgelicht. Deze voorstelling in regie van Floris van Delft ging in oktober 2013 première in het Maaspodium en is lovend ontvangen door pers en publiek. De voorstelling wordt in 2016 hernomen.

De Gouden Krekels zijn de jaarlijkse VSCD Jeugdtheater- en concertprijzen en worden in twee categorieën uitgereikt: meest indrukwekkende podiumprestatie (Nastaran) en meest indrukwekkende productie, dit jaar gewonnen door De Kopergietery met De Geschiedenis van de Wereld.

De Zilveren Krekels meest indrukwekkende productie waren voor Tijl Uilenspiegel van Theater Sonnevanck, Hotel Perdu van Het Houten Huis, Zebra Zebra van NTJong/BonteHond, Niet huppelen! van René Geerlings en Job Raaijmakers, De man die alles weet (4+) van Maas theater en dans/Theater Artemis, De Geschiedenis van de Wereld (aan de hand van banaliteiten) (14+) van De Kopergietery. De Zilveren Krekels voor meest indrukwekkende podiumprestatie waren voor Nastaran en voor Sophie Warnant voor haar rol in Bekdichtzitstil (8+) van Theater Artemis/Theater Antigone.

De Jury bestaat uit Annette Embrechts, Anoek Jentjens, Arjen Berendse, Colette van Wees, Ingrid Melman, Jorieke Abbing en Rob Roos.