Maas theater dans podium

Nieuwe Raad van Toezicht voor Maas

Met ingang van 15 juli jl. is Maas theater en dans overgegaan naar een Raad van Toezicht-model en dragen de beide directieleden de bestuurlijke verantwoordelijkheid. Maas neemt een aantal bestuursleden mee naar de Raad en is trots op haar nieuwe ‘raadsleden’: Cobi van Beek (voorzitter), Ali Bouchrit, Harry Kotey en Romana Vrede. De Raad van Toezicht luidt met Maas een nieuw tijdperk in waarin we vanaf 1 oktober 2020 onze nieuwe artistiek directeur René Geerlings verwelkomen, in januari 2021 afscheid nemen van artistiek directeur Moniek Merkx en het hoofd proberen te bieden aan alle gevolgen van de coronacrisis.

Maas groeit uit zijn jasje en is te groot geworden voor een bestuurders-directiemodel. Een Raad van Toezicht is passender en daarom is Maas op 15 juli overgegaan op dit nieuwe toezichthouders-model. Oud-wethouder / -locoburgemeester Els Kuijper geeft na acht jaar het voorzittersstokje door aan onderwijsbestuurder Cobi van Beek. En er zijn meer wisselingen van de wacht. Bestuursleden Rob Wiegman en Nicole van Vessum nemen afscheid en worden opgevolgd door ondernemer Ali Bouchrit, organisatie- en innovatie-adviseur Harry Kotey en de Rotterdamse actrice Romana Vrede. De bestuursleden Karima Belhaj, Bernd van Dijk, Robert van Oort en Fred Wartna nemen we mee naar de Raad. Maas dankt haar bestuur voor de stevige basis die is gelegd onder de organisatie en het oneindige vertrouwen dat zij de afgelopen acht jaar liet blijken.

Cobi van Beek is sinds 2018 lid van het College van Bestuur van de stichting De Haagse Scholen (52 basis- en speciale scholen) en was 11 jaar lang bestuursadviseur en programmaleider aan Hogeschool Rotterdam. Ali Bouchrit is ondernemer, investeerder en onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Rijnmond. Organisatie- en innovatieadviseur Harry Kotey is/was voorzitter van Charlois Speciaal en Cultuur Concreet en was bestuurslid van SBAW (de organisatie achter de Cultuurcoaches in Rotterdam). Rotterdamse actrice Romana Vrede is lid van het vaste ensemble van Het Nationale Theater in Den Haag en heeft bij Maas theater en dans gespeeld in Alleen op de wereld en Alice in Wonderland.

Zakelijk directeur Bernadette Stokvis over de nieuwe Raad van Toezicht:
“Maas is trots en blij dat we in deze uitzonderlijke tijden deze nieuwe Raad van Toezicht hebben kunnen samenstellen. De verschillende raadsleden vormen met elkaar een evenwichtige afspiegeling van de samenleving en de leden hebben aanvullende en voor Maas kundige expertises, waarmee ze deuren kunnen openen naar nieuwe netwerken.”