fbpx

Maas theater dans podium

Hallo familie genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019

YES! Onze voorstelling Hallo familie is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019! Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete theatervoorstellingen. Van de 16 voorstellingen zijn de vijf voorstellingen die gemiddeld het beste beoordeeld zijn genomineerd.

Naast Hallo familie zijn ook de Cellokrijgers (Oorkaan en Cello Octet Amsterdam), Hamlet (Theater Rotterdam), De Krijtkring (De Toneelmakerij) en Vadertje & Moedertje (BonteHond) genomineerd. Welke van deze voorstellingen het beste is, wordt bepaald door een kinderjury bestaande uit negen kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Zij maken de uiteindelijke winnaar in september bekend.

De Kinderjury 2018/2019 over de voorstelling Hallo familie:

”Dit was een prachtige voorstelling om naar te kijken! Het verhaal was soms een beetje lastig om te begrijpen: is alles wat het meisje meemaakt nou een droom of juist niet? Dat vraag je je de hele tijd af. Maar daardoor lijkt het wel weer een echte droom, waarin ook niet altijd alles klopt. Het decor was heel gedetailleerd, met echte keukenkastjes en bijbehorende spullen zoals borden, bestek en een koffiepot. En er werd echt gekookt, dat was cool en had de jury nog niet eerder gezien. Sowieso leek alles heel echt! Een grappige, vrolijke en superleuke voorstelling, waarin je eindeloos naar alle mooie details kon blijven kijken.”

Hallo familie (8-108)
Hallo familie ging op 21 december 2018 in première, de pers: “Uitbundig familiefeest” en “kleurrijk spektakel” Volkskrant ★★★★, “Wervelend, kleurrijk en muzikaal” Theaterkrant, “Merkx houdt een knappe balans tussen uitbundigheid en verstilling” Parool, “Een voorstelling die je in je hart meeneemt opdat je nooit vergeet om met kinderogen naar de wereld te kijken” MaandagDaandag.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt. Een dromerige dans- en theatermix voor de hele familie.