Maas theater dans podium

Onderwijsstaking: voor €1 naar Juffenballet (6+) in Theater Zuidplein

Op vrijdag 31 januari 2020, tijdens de vierde grote onderwijsstaking sinds de Tweede Kamerverkiezingen, mag iedereen voor €1 naar de theatervoorstelling Juffenballet (6+) in Theater Zuidplein (13:30 uur). Docenten en schoolleiders staken onder andere vanwege torenhoge werkdruk in het onderwijs en laat dat nou precies één van de thema’s in de voorstelling zijn. De coproductie van Maas theater en dans en BonteHond is een pleidooi voor het belang van spelen en het aanpakken van prestatiedruk in het onderwijs. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

Familievoorstelling over juffen onder druk
Regisseur René Geerlings: “Zoals wij allemaal weten staat het onderwijs onder grote druk. Remedial teachers, leerlingvolgsystemen, foutenanalyses, registratieformulieren, managementcontroles, deskundigheidsbevordering en prestatiebonussen, allemaal ingewikkelde termen waarmee de onderwijzer lam geslagen wordt. Voor spelen is op school nog maar weinig ruimte. Terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat spelen onmisbaar is voor de ontwikkeling van een kind. En wat voor juffen krijg je als de druk om te presteren steeds groter wordt? Ik vond het de hoogste tijd om dit nijpende probleem als startpunt te nemen voor een familievoorstelling, een ode aan de fantasie.”

Juist nu belangrijk
Eigenlijk stond deze voorstelling al lang gepland speciaal voor basisschoolleerlingen in Rotterdam Zuid. Maar omdat juist op de dag van de voorstelling een staking werd aangekondigd, konden de schoolbezoeken niet meer doorgaan. Theater Zuidplein, Maas en BonteHond vinden het toch belangrijk dat Rotterdam juist nú de voorstelling kan zien, en biedt daarom kaartjes voor €1 aan voor iedereen die wil komen kijken.

Klik hier om kaarten voor €1 te boeken bij Theater Zuidplein.
Klik hier voor meer over Juffenballet en andere speeldata in Rotterdam.