Maas theater dans podium

Missie, mentaliteit

Missie
Maas geeft jonge mensen een autonome, open en nieuwsgierige blik op de wereld mee, omdat we geloven dat dit een sleutel biedt tot mooier samen leven. Want hoe eerder je ervaart dat het leven meer is dan huisje boompje beestje, hoe groter de kans dat je later als volwassene angst inruilt voor nieuwsgierigheid. Zeker in een tijd waarin we overspoeld worden door informatie, verwachtingen, feiten, leugens en meningen, is het belangrijk te weten dat er meer mogelijkheden zijn dan dat er je in eerste instantie voorgehouden worden. Wij houden van husselen, mengen en combineren op alle fronten en streven naar een wereld zonder hokjes. Want in een hokje kan je niet groeien. Met ons werk willen wij kinderen en jongeren een tegenkleur bieden en perspectieven oprekken. Het is ons doel om hen in het hier en nu onvergetelijke ervaringen te bieden, zodat ze later, als ze zelf groot zijn, vrije denkers zijn of blijven.

Dat doen we door ons jonge publiek zoveel mogelijk verschillende perspectieven te bieden met professionele, brutale, fysieke en toegankelijke theater- en dansvoorstellingen. Drie pijlers vormen daarbij de basis: we maken voorstellingen, programmeren een podium en verdiepen met educatie. Binnen die pijlers werken we altijd aan het ontwikkelen van talent en het verleiden van ervaren makers om voor ons jonge publiek voorstellingen te creëren.

Mentaliteit
We laten ons leiden door de Maasmentaliteit, bestaande uit kernwaarden die altijd terugkeren in ons werk en de manier waarop we dat organiseren. Maas is:

Nieuwsgierig: Maas gunt iedereen een open en onbevangen kinderblik. Want kijken als een kind bevrijdt je van je angsten en zet je houding om naar nieuwsgierigheid. Met je ogen, je oren en je geest open, kom je in contact met nieuwe mensen en plekken.

Fysiek: Maas is fysiek beleven. Met ons werk maken we een echte, voelbare connectie. We werken intuïtief. Daarbij gebruiken we woorden, maar vooral beweging. In een wereld die steeds meer virtueel is, hechten we aan echt en aanraakbaar.

Dwars: Maas is wars van hokjes en conventies. Kunst moet prikkelen en dat doet het alleen als het anders is dan je verwacht. Makers geven onze jonge bezoekers op een toegankelijke manier hun verschillende manieren van kijken mee, zodat zij hun eigen blik op de wereld kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Onstuimig: Maas heeft de deuren en ramen openstaan. Er komen steeds nieuwe invloeden binnen. Mensen van verschillende achtergronden, leeftijden en smaken ontmoeten elkaar en zorgen dat niets saai wordt. Van het programma tot het menu, verandering is constant en dat vinden we goed passen bij een publiek in de groei.