fbpx

Maas theater dans podium

Educatie

Bij Maas is educatie hoofdzaak. Zoals we over voorstellingen denken, denken we over de educatieve programma’s en workshops. De regisseurs en choreografen denken mee. De educatieve medewerkers en docenten zijn vaak zelf ook makers.

Zelf doen
Bij al onze educatie voor het primair en voortgezet onderwijs ligt de nadruk op het zelf doen en zelf maken. Deze actieve vorm verleidt de leerlingen om zich te presenteren en geeft ze plezier in spelen, bewegen en theater maken. We maken bij elke voorstelling praktische workshops en programma’s waarin we onder andere kinderen scènes en performances leren maken, jongeren lichaamstaal leren lezen en hun fysiek bewustzijn trainen. Volwassenen/studenten kunnen er achtergronden horen en doorvragen.

Embodied learning
Aan de basis van de educatie bij Maas ligt embodied learning: leren via het lichaam. De educatie van Maas vertrekt altijd vanuit het fysieke, zowel de educatieprogramma’s die Maas ontwikkelt bij de voorstellingen, als de op zichzelf staande educatieprojecten. Dorien Folkers heeft in samenwerking met Moniek Merkx haar visie op educatie ontwikkeld en heeft haar gedachtegoed in een essay vervat tijdens een leergang aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een samenvatting van dit essay, Denkbeelden in beweging, is hier te lezen.

Op school
We spelen voorstellingen meestal in het theater, maar soms komen we met kleine voorstellingen langs op school. Daarbij zoeken we altijd naar manieren om de impact van de voorstellingen te verbreden: met voor- of na programma’s en digitale aanvullingen. Een voorbereide klas is vaak erg betrokken en nieuwsgierig. Daarnaast presenteert Maas bij sommige voorstellingen een interactief online magazine, waarmee u alvast de thema’s en spelers van de voorstelling kunt verkennen. Bekijk hier onze online magazines: Het verhaal van de getallen / Voorjaarsoffer / Alice in Wondeland / CASH / Sell Me Your Secret / Liefde / Happily Ever After / Beauty en het beest / FEEST / Victory / Hallo familie.

ART-dagen
Op de ART-dag werken theatermakers van Maas een hele dag met groepjes leerlingen op locatie in en om het schoolgebouw. Aan het eind van de dag worden alle scènes gepresenteerd aan ouders en belangstellenden in de vorm van een theatrale route langs de verschillende locaties. De presentaties kunnen worden gemaakt op basis van een boek, thema of kunnen aansluiten op andere schoolvakken.

Speciaal onderwijs
De voorstellingen van Maas zijn vaak fysiek en niet al te talig. Daarmee zijn ze vaak ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Wil je precies weten welke voorstelling geschikt is voor welke groep/cluster, neem dan contact op met remco Went via remco@maastd.nl.

Extra
Naast educatie bij voorstellingen bieden we losse programma’s op maat. We maken in overleg met het onderwijs trajecten die diepgang, spelplezier, creatief denken en doen ontwikkelen. Dat kan ook in langlopende programma´s, verlengde dag arrangementen of via een brede school.

Contact
Wil je met jouw leerlingen een van onze voorstellingen bezoeken, een workshop boeken of wil je informatie over andere programma’s ontvangen, neem dan contact op met het educatieteam | 010 7070434 | educatie@MAAStd.nl