Maas theater dans podium

Educatie

Bij Maas is educatie hoofdzaak. Zoals we over voorstellingen denken, denken we over de educatieve programma’s. De regisseurs en choreografen denken mee. De educatieve medewerkers en docenten zijn vaak zelf ook makers.

Bij al onze educatie voor het primair en voortgezet onderwijs ligt de nadruk op het zelf doen en zelf maken. Deze actieve vorm verleidt de leerlingen om zich te presenteren en geeft ze plezier in spelen, bewegen en theatermaken. We maken praktische workshops en programma’s waarin we onder andere kinderen zelf hun eigen eindvoorstelling leren maken, jongeren lichaamstaal leren lezen of ze performances laten maken in hun schoolkantine. Volwassenen/studenten kunnen er achtergronden horen en doorvragen.

Aan de basis van de educatie bij Maas ligt embodied learning: leren via het lichaam. De educatie van Maas vertrekt altijd vanuit het fysieke, zowel de educatieprogramma’s die Maas ontwikkelt bij de voorstellingen, als de op zichzelf staande educatieprojecten. Dorien Folkers heeft in samenwerking met Moniek Merkx haar visie op educatie ontwikkeld en heeft haar gedachtegoed in een essay vervat tijdens een leergang aan de Rijksuniversiteit Groningen. Een samenvatting van dit essay, Denkbeelden in beweging, is hier te lezen.

We spelen voorstellingen meestal in het theater maar soms komen we met kleine voorstellingen langs op school. Daarbij zoeken we altijd naar manieren om de impact van de voorstellingen te verbreden: met voor- of na programma’s en digitale aanvullingen. Een voorbereide klas is vaak erg betrokken en nieuwsgierig.

Naast educatie bij voorstellingen bieden we losse programma’s op maat. We maken in overleg met het onderwijs trajecten die diepgang, spelplezier, creatief denken en doen ontwikkelen. Dat kan ook in langlopende programma´s, verlengde dag arrangementen of via een brede school.

Online magazines 
In de online magazines van Maas kunnen schoolklassen en vrije bezoekers zich voorbereiden op het bezoek aan de voorstelling of na afloop nog even nagenieten. In deze magazines vind je backstagefilmpjes, raadsels, weetjes, lesprogramma’s, muziek, animaties en veel meer. In seizoen 1718 maakt Maas magazines bij Happily Ever After  en Beauty en het beest. Bekijk hier de online magazines uit eerdere seizoenen:
Het verhaal van de getallen / Voorjaarsoffer / Alice in Wondeland / CASH / Sell Me Your Secret / Liefde.

Contact
Wil je met jouw leerlingen een van onze voorstellingen bezoeken, een workshop boeken of wil je informatie over andere programma’s ontvangen, neem dan contact op met het educatieteam | 010 7070434 | educatie@MAAStd.nl