Maas theater dans podium

Primair onderwijs


Voorstellingen en workshops
Maas produceert en programmeert voorstellingen voor jong publiek. Je kunt met jouw klas schoolvoorstellingen bezoeken of ervoor kiezen om een voorstelling te boeken die we in het speellokaal spelen. Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek kunnen onze docenten een workshop geven op school of in het theater. Ook ontwikkelt Maas vaak online magazines bij de voorstellingen. In theaterseizoen 2020 / 2021 presenteert Maas de volgende voorstellingen voor het PO: Doe eens lief (4+), Wijzer (4+), Eitje (4+), Ik ben er even niet (8+) en Boef (4+).

 

 

 

 

 

 

Stel je voor…
Maas, Villa Zebra en het KCR hebben de handen ineen geslagen voor het programma Stel je voor in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. In nauwe samenwerking met scholen worden er doorlopende leerlijnen cultuuronderwijs ontwikkeld, met als doel cultuureducatie een structurele plaats in het curriculum van de school te geven. Wil je ook theater-, dans- of beeldende kunstlessen voor jouw leerlingen, klik dan hier voor meer info.

Groep 8 voorstellingen
Op meerdere basisscholen werkt Maas mee aan de afscheidsvoorstelling van groep 8. Onze theater- en dansdocenten kunnen op verschillende manieren een bijdrage leveren aan het proces. Dat varieert van workshops tot volledige begeleiding van de afscheidsvoorstelling op school of in het Maaspodium Rotterdam.

ART-dagen  
Tijdens de ART-dagen werken theatermakers van Maas op Rotterdamse scholen samen met de leerlingen op locatie in en om het schoolgebouw aan het maken van theater en andere kunst. Aan het einde van de dag worden alle scènes gepresenteerd aan ouders en belangstellenden in de vorm van een theatrale route langs de verschillende locaties.Enthousiast geworden?
Geen school is hetzelfde, daarom gaan we bij interesse het liefst zo snel mogelijk persoonlijk in gesprek. We denken graag mee met jouw school over de manier waarop theater en dans kan bijdragen aan een rijkere leeromgeving voor jouw leerlingen. Neem contact op met Esther Schouten via esther@maastd.nl.