Maas theater dans podium

Voortgezet onderwijs

Voorstellingen
Maas produceert en programmeert voorstellingen voor jong publiek. Je kunt met jouw klas voorstellingen onder schooltijd bezoeken of ervoor kiezen om in de avond met je leerlingen naar het theater te gaan zodat zij zich mengen met regulier publiek. Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek kunnen onze docenten een workshop geven op school of in het theater. Ook ontwikkelt Maas vaak online magazines bij de voorstellingen. In theaterseizoen 2020 / 2021 presenteert Maas de volgende eigen producties voor het VO: stukShowtje tof doen 2.0 en RPhO meets MaasKlik hier voor de XL-agenda waarin je in een oogopslag alle voorstellingen kunt zien voor jongeren in het Maaspodium Rotterdam.

 

ART-dagen
Tijdens de ART-dagen werken theatermakers van Maas op Rotterdamse scholen samen met de leerlingen op locatie in en om het schoolgebouw aan het maken van theater en andere kunst. Aan het einde van de dag worden alle scènes gepresenteerd aan ouders en belangstellenden in de vorm van een theatrale route langs de verschillende locaties.

Projecten
Of het nu om langdurige samenwerkingsverbanden of korte projecten gaat, we werken graag samen met scholen en ontwikkelen projecten op maat in overleg. In het gesprek met de scholen gaat Maas het zeker niet uit de weg om ook andere kunstinstellingen te betrekken bij de projecten. Binnen het VO hebben we voor CKV op die manier mooie programma’s ontwikkeld met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest en TENT Rotterdam.

 


Enthousiast geworden?
Geen school is hetzelfde, daarom gaan we bij interesse het liefst zo snel mogelijk persoonlijk in gesprek. We denken graag mee met jouw school over de manier waarop theater en dans kan bijdragen aan een rijkere leeromgeving voor jouw leerlingen. Neem contact op met Remco Went via remco@maastd.nl.