Maas theater dans podium

Educatie: meedoen

Bij Maas kun je steeds vaker zelf op het podium staan en meedoen met professionele acteurs. Zoals de meespelers in Ben niet bang, Beauty en het beest, FEEST en Hallo familie. Daarnaast organiseerden we al vier jongerenprojecten rondom Theater na de Dam, twee rondom Keti Koti en is er een kinderdenktank en een jongerenpanel. Meedoen en meedenken kan ook volop in theaterseizoen 2019 / 2020.

Educatiemaker Sara Giampaolo: “Wat ik de kracht vind van de meespeel- en meemaakprojecten is dat de kinderen met eenzelfde professionaliteit op de vloer staan als onze acteurs en dansers. Er wordt altijd geprobeerd om ze een wezenlijk onderdeel te laten zijn van het concept van de voorstelling. Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe zo’n kind groeit tijdens het proces van repeteren tot spelen. Als ze na het applaus van het toneel af komen, zijn ze zo trots. Of zoals een jongen het een keer heel goed verwoordde: ‘Ik was gewoon even DE shit, terwijl op school ben ik gewoon shit.’ “

Meedoen bij Maas is:
Meemaken: Kinderen en jongeren maken en spelen een voorstelling rondom een maatschappelijk thema in het Maaspodium onder begeleiding van professionals.
Meespelen: Kinderen en jongeren spelen mee in een tourneeproductie van Maas theater en dans.
Meedenken: Kinderen en jongeren, verzameld in een denktank, geven hun ongezouten mening over ons gezelschap en podium.
Mee programmeren: Een panel van jongeren en jong volwassenen (16 – 30 jaar) ontwikkelt een randprogramma bij de serie Theater of the Now in het Maaspodium.
Meekijken: Kinderen en jongeren kunnen een cursus Theater kijken respectievelijk Dans kijken volgen in Maaspodium.

Contact
Wil je meer informatie over een van deze projecten, neem dan contact op met Remco Went | 010-2002504 | remco@maastd.nl.