Maas theater dans podium

Educatie: meedoen

Bij Maas kun je steeds vaker zelf op het podium staan en meedoen met professionele acteurs. Zoals de meespelers in Ben niet bang, Beauty en het beest, FEEST en Hallo familie. Daarnaast organiseerden we al vijf jongerenprojecten rondom Theater Na de Dam, drie rondom Keti Koti, maakten we een kinderversie van De wilde keuken, is er een kinderdenktank en een jongerenpanel. Meedoen en meedenken kan ook volop in theaterseizoen 2020/2021 en 2021/2022. Lees hieronder meer of vraag ons wat er voor jou te doen is.

Programmamaker Sara Giampaolo: “Wat ik de kracht vind van de meespeel- en meemaakprojecten is dat de kinderen met eenzelfde professionaliteit op de vloer staan als onze acteurs en dansers. Er wordt altijd geprobeerd om ze een wezenlijk onderdeel te laten zijn van het concept van de voorstelling. Het is elke keer weer bijzonder om te zien hoe zo’n kind groeit tijdens het proces van repeteren tot spelen. Als ze na het applaus van het toneel af komen, zijn ze zo trots. Of zoals een jongen het een keer heel goed verwoordde: ‘Ik was gewoon even DE shit, terwijl op school ben ik gewoon shit.’ “

Meedoen bij Maas is:
Meemaken: Kinderen en jongeren maken en spelen een voorstelling rondom een maatschappelijk thema in het Maaspodium onder begeleiding van professionals.
Meespelen: Kinderen en jongeren spelen mee in een tourneeproductie van Maas theater en dans.
Meedenken: Kinderen en jongeren, verzameld in een denktank, geven hun ongezouten mening over ons gezelschap en podium.
Mee programmeren: Een panel van jongeren en jong volwassenen (16 – 26 jaar) ontwikkelt een randprogramma bij de serie Theater of the Now in het Maaspodium.
Meekijken: Kinderen en jongeren kunnen samen met een theater- of dansdocent anders leren kijken naar voorstellingen in het Maaspodium.

Klik hier om ons educatieprogramma voor het onderwijs te zien.

Contact en aanmelden
Wil je meer informatie over een van deze projecten? Of weet je niet wat je moet kiezen, en ben je benieuwd wat Maas jou zou aanbevelen? Neem dan contact met ons op! Ga naar het contactformulier. Heb je een prangende vraag, bel dan direct met Remco Went, hoofd educatie: 010-2002504.