Maas theater dans podium

Meedenken

Maas hecht veel waarde aan de mening van de doelgroep: kinderen en jongeren. Daarom heeft Maas twee ambassadeursgroepen in het leven geroepen: MaasSmaakMakers 8+ (8-12 jaar) en MaasSmaakMakers XL (12-19 jaar). Deze jonge Rotterdammers geven hun ongezouten mening over onze voorstellingen, programmering en ons bar-assortiment, schrijven recensies, maken vlogs en komen backstage op plekken waar vele bezoekers jaloers van worden.

MaasSmaakMakers XL
De MaasSmaakMakers XL zijn de jongerenambassadeurs van Maas. Deze gezellige groep van ruim twintig Rotterdamse jongeren tussen de 12 en 19 jaar schuiven regelmatig aan tafel met Maas. Ze schrijven adviesrapporten, maken vlogs, schrijven recensies en denken mee. Veel van de jongeren waren tot voor kort nog onbekend met theater of dans in het algemeen. Ze kwamen in aanraking met Maas doordat hun middelbare school een structurele samenwerking heeft bij de invulling van kunst- en cultuureducatie. Daniëlle Santos Gomes bijvoorbeeld, leerling op Melanchthon Schiebroek: “Ik ben blij dat Maas met mijn school samenwerkt voor het CKV-project, omdat het onze creativiteit stimuleert en wij als leerlingen zo op onze eigen manier mogen leren.” Naar aanleiding van haar CKV-presentatie werd Daniëlle gevraagd zich bij de SmaakMakers aan te sluiten.
Meer info: Remco Went | 010-2002504 | remco@maastd.nl

MaasSmaakMakers 8-12 jr
De jonge smaakmakers hebben in voorjaar 2019 de vakantieprogrammering uitgetest, de voorstelling Hallo familie bezocht, vergaderd en na een ronde met hun schriftjes door het pand een adviesrapport geschreven aan Maas. Zo adviseerden ze ons: “Naast de deur moet een bordje hangen met GRATIS WARME CHOCOMEL erop en dan in kleine letters daaronder ‘als je vijf kaartjes koopt’.” Voor theaterseizoen 2019 / 2020 heeft Maas voor de smaakmakers weer een mooi programma ontwikkeld. Met een ‘leenkleuter’ bezoeken ze een kleutervoorstelling, ze schrijven een recensie over Lampje, vergaderen, krijgen een backstagetour, testen de vakantieprogrammering en mogen bij Juffenballet makers interviewen (programma onder voorbehoud). Bekijk ook de video hieronder!
Meer info: Esther Schouten | 010-2002504 | esther@maastd.nl