Maas theater dans podium

Meekijken

Maas heeft dit seizoen een nieuw programma ontwikkeld, speciaal voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in theater en dans, maar zelf (nog) niet in de spotlight willen staan: kunst kijken. Naar kunst kun je met een open blik kijken. Kunst kan je helpen om de wereld beter te begrijpen en een eigen kritische mening te vormen.

Wat ga je doen?
In een reeks van acht cursusdagen leer je theater kijken. Het gaat niet om het zelf spelen of dansen, maar om het ervaren van kunst. We gaan kijken, nadenken, vragen stellen, praten, discussiëren en een eigen mening vormen. Door dit in een groep te doen met een voor- en na-programma kom je tot de ontdekking dat theater op vele manieren beleefd kan worden, dat iedereen er andere associaties bij heeft en dat deze allemaal ‘goed’ zijn. Er bestaan geen foute antwoorden. Er is niet één perspectief. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en een eigen verhaal bij de voorstelling.

Programma
De cursus Theater kijken loopt van oktober 2019 t/m april 2020. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer drie uur. Na een inleidende workshop gaat de cursusgroep samen met de ouders (zie hieronder bij “kosten”) naar de voorstelling. Na de voorstelling is er een nagesprek en een drankje. Je wordt de hele cursus begeleid door één vaste workshopdocent.

Theater kijken (8 t/m 12 jaar)
De cursus sluit aan bij acht voorstellingen op de volgende data:

Kosten en aanmelden 
De cursus Theater kijken is inmiddels gestart, maar het is nog mogelijk om later in te stappen. Je betaald dan enkel voor de voorstellingen die nog gaan komen. Stuur een mail naar remco@maastd.nl als je interesse hebt om later aan te sluiten. Je ontvangt dan een prijs op maat. In de prijs zit altijd een ticket voor één ouder verwerkt die mee kan naar iedere voorstelling (de inleidende workshops en nagesprekken zijn alleen voor de kinderen die deelnemen aan de cursus). Is lesgeld een drempel? Kijk hier om te zien wat de mogelijkheden zijn.

De cursus Theater kijken wordt ondersteund door Jeugdfonds Cultuur. Als er thuis te weinig geld is voor cultuurlessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam door het lesgeld te betalen. Een ouder kan een aanvraag doen via een intermediair bijvoorbeeld een leerkracht op school, een schuldhulpverlener of iemand van het wijkteam. Klik hier voor meer informatie. Direct een aanvraag doen? Download dan hier de inschrijfkaart van het Jeugdfonds Cultuur.