Maas theater dans podium

Meekijken

Maas introduceerde in theaterseizoen 2019 / 2020 een nieuw programma, speciaal voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in theater en dans, maar zelf (nog) niet in de spotlight willen staan: kunst kijken. Naar kunst kun je met een open blik kijken. Kunst kan je helpen om de wereld beter te begrijpen en een eigen kritische mening te vormen. De cursus wordt in seizoen 2020 / 2021 wegens corona niet aangeboden. Wellicht pakken wij het in 2021 / 2022 weer op. Hou deze website in de gaten.

De cursus
In een reeks van acht cursusdagen leer je theater kijken. Het gaat niet om het zelf spelen of dansen, maar om het ervaren van kunst. We gaan kijken, nadenken, vragen stellen, praten, discussiëren en een eigen mening vormen. Door dit in een groep te doen met een voor- en na-programma kom je tot de ontdekking dat theater op vele manieren beleefd kan worden, dat iedereen er andere associaties bij heeft en dat deze allemaal ‘goed’ zijn. Er bestaan geen foute antwoorden. Er is niet één perspectief. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en een eigen verhaal bij de voorstelling.

De cursus Theater kijken werd ondersteund door Jeugdfonds Cultuur. Als er thuis te weinig geld is voor cultuurlessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam door het lesgeld te betalen. Een ouder kan een aanvraag doen via een intermediair bijvoorbeeld een leerkracht op school, een schuldhulpverlener of iemand van het wijkteam. Klik hier voor meer informatie. Direct een aanvraag doen? Download dan hier de inschrijfkaart van het Jeugdfonds Cultuur.