Maas theater dans podium

Meemaken

Rondom maatschappelijke thema’s organiseert Maas theater en dans zogenaamde meemaak-projecten die we linken aan de stad Rotterdam. Kinderen en jongeren zijn dan in schoolvakanties en in weekenden in ons huis en maken onder professionele begeleiding een eigen voorstelling die ze ook zelf spelen.

Manifestaties Revolt (oktober 2020 – april 2021)
Als vooronderzoek van haar voorstelling Revolt maakt Cecilia Moisio dansmanifestaties in vier steden. Durf jij op te komen voor je mening en voor jouw idealen? Ga je de straat op om te protesteren? Ben je een wereldverbeteraar? Of hou je van dans en wil je werken met choreograaf Cecilia Moisio? We zijn op zoek naar jonge mensen (14 – 25 jaar) die mee willen doen aan de dans-manifestaties bij Revolt. Kijk hier voor meer info.

De kleine wilde keuken (februari 2020)
Tot nu toe gingen de meemaakprojecten in het Maaspodium vaak over het verleden en over herdenken, nu keken we eens vooruit. In één week maakten we met twintig kinderen van 8 tot 12 jaar een snelkookpanvoorstelling. We fantaseerden over eten en maakten theater over onze toekomst.

Maas herdenkt en onderzoekt
Maas haalt samen met jongeren verhalen op uit Rotterdam. In 2015, 2016, 2017, 2019 en 2020 herdachten we op 4 mei de Tweede Wereldoorlog met interactieve voorstellingen in het kader van Theater Na de Dam. In 2018, 2019 en 2020 onderzochten we met jongeren het Nederlandse slavernijverleden en waren er voorstellingen rondom Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij.

In 2021 zijn er weer maakprojecten (13+) rondom Theater Na de Dam (mei 2021 | Maaspodium) en Keti Koti (30 juni – 1 juli 2020 | Maaspodium). Theater Na de Dam gaan we in 2021 op Rotterdam-Zuid maken en spelen in samenwerking met Theater Zuidplein en Cultuurcoach-scholen De Piramide en het Zadkine Startcollege. Ben je tussen de 13 en 26 jaar, woon je in Rotterdam-Zuid en wil je in je vrijetijd deelnemen aan dit bijzondere project? Meld je dan aan bij Esther Schouten (esther@maastd.nl).
Over het maakproject rondom Keti Koti is nu nog niets bekend. Houd onze website en social media in de gaten voor meer info.

In samenwerking met Theater Na de Dam / Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst.

Remco Went (coördinator educatie VO): “Tijdens een CKV-presentatie op het Melanchton zong leerling Daniëlle een eigen geschreven nummer en begeleidde ze zichzelf op gitaar. Ik zat in de jury en zei dat dit zo bijzonder was, dat ze mee zou moeten doen in een jongerenvoorstelling van Maas, waarop alle tachtig leerlingen in de zaal luid begonnen te applaudisseren. Dit jaar speelde ze mee in onze jongerenvoorstelling. Het publiek reageerde hier net zo enthousiast als in die aula op school. Het is te gek om te zien dat jongeren vanuit een schoolproject de weg steeds vaker weten te vinden naar Maas.

Meer info: Remco Went | 010-2002504 | remco@maastd.nl