Maas theater dans podium

Meemaken

Rondom maatschappelijke thema’s organiseert Maas theater en dans zogenaamde meemaak-projecten die we linken aan de stad Rotterdam. Kinderen en jongeren zijn dan in schoolvakanties en in weekenden in ons huis en maken onder professionele begeleiding een eigen voorstelling die ze ook zelf spelen.

De jonge, wilde keuken
Tot nu toe gingen de meemaakprojecten in het Maaspodium vaak over het verleden en over herdenken, nu kijken we eens vooruit. In één week maken we met vijfentwintig kinderen van 8 tot 12 jaar een snelkookpanvoorstelling. We fantaseren over eten en maken theater over onze toekomst. In de voorjaarsvakantie op maandag 24 februari 2020 beginnen de repetities en op zaterdag 29 februari 2020 spelen de kinderen in het Maaspodium hun zelfgemaakte voorstelling.

Maas herdenkt en onderzoekt
Maas haalt samen met jongeren verhalen op uit Rotterdam. In 2015, 2016, 2017 en 2019 herdachten we op 4 mei de Tweede Wereldoorlog met interactieve voorstellingen in het kader van Theater na de Dam. In 2018 en 2019 onderzochten we met jongeren het Nederlandse slavernijverleden en waren er voorstellingen rondom Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij. In 2020 zijn er weer maakprojecten (13+) rondom Theater na de Dam (3-5 mei 2020 | Maaspodium, makers: Ayrton Fraenk, Esther Schouten) en Keti Koti (30 juni – 1 juli 2020 | Maaspodium, makers Ayrton Fraenk, Sara Giampaolo).
In samenwerking met Theater na de Dam / Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst.

Remco Went (coördinator educatie VO): “Tijdens een CKV-presentatie op het Melanchton zong leerling Daniëlle een eigen geschreven nummer en begeleidde ze zichzelf op gitaar. Ik zat in de jury en zei dat dit zo bijzonder was, dat ze mee zou moeten doen in een jongerenvoorstelling van Maas, waarop alle tachtig leerlingen in de zaal luid begonnen te applaudisseren. Dit jaar speelde ze mee in onze jongerenvoorstelling. Het publiek reageerde hier net zo enthousiast als in die aula op school. Het is te gek om te zien dat jongeren vanuit een schoolproject de weg steeds vaker weten te vinden naar Maas.

Meer info: Sara Giampaolo | 010-2002504 | sara@maastd.nl