Maas theater dans podium

Talentontwikkeling

Talent ontwikkelen zit in het DNA van Maas. Bij al onze workshops dagen we kinderen en jongeren uit hun artistieke talenten te ontwikkelen. Aan de Maasproducties werken veel net en bijna afgestudeerde acteurs en dansers mee. Voor professionele makers hebben we twee trajecten: Voor de leeuwen en Loslopend wild. We dagen nieuwe makers uit te denken over ons publiek. Wat was ooit je lievelingsverhaal, waar was je als kind ooit bang voor en kan je op je veertigste nog steeds een puber zijn? Jong zijn inspireert, roept speciale vragen op en is voor steeds meer makers een interessant onderwerp. Bij het Maaspodium betrekken we jong talent actief bij de programmering met FRESH en sleuteldragers.

Voor de leeuwen_fris talent_agenda_1VOOR DE LEEUWEN
Voor de leeuwen is een festival in het Maaspodium voor beginnende makers. We bieden een podium voor korte experimenten speciaal voor een jong publiek. De makers kiezen of ze voor kinderen of jongeren en jongvolwassenen willen maken en testen op het festival hun ideeën. Inmiddels heeft Maas 7 verschillende Voor de leeuwen edities achter de rug. Verschillende voorstellingen die zijn gemaakt tijdens Voor de leeuwen, stromen door naar Loslopend wild. Bekijk de verschillende edities.

 

LOSLOPEND WILD
In Loslopend wild krijgen nieuwe (en niet alleen jonge) makers de kans om, met coaching van Maasmakers, een kort stuk te maken. Dit werk wordt vervolgens gepresenteerd op verschillende festivals en podia. Lees meer over de Loslopend wild voorstellingen.

 

 

 

FRESH
FRESH is een terugkerend event in het Maaspodium met steeds een andere creatieveling als vormgever van het programma. Een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën. FRESH is er iedere eerste vrijdag van de maand. Sinds seizoen 13/14 zijn er al verschillende geslaagde edities van FRESH geweest, met o.a. Alexa Hakkenbrak & Belinda van der Stoep (2013&2014), Dwayne Toemoere (2014), Stanley Clementinia (2015), Macabre (2016), Boyd Grund en Serge Hogenbrink (2014&2016), Y.M.P. (2016) en Lorenzo Capodieci (2017). Klik hier voor een overzicht van alle FRESH avonden.

Sleuteldragers Maaspodium
Voor de programmering van het Maaspodium werken we met een aantal regelmatig terugkerende sleuteldragers, voornamelijk Rotterdamse groepen en initiatieven, die we de ruimte geven zichzelf te presenteren aan hun achterban en ons publiek. Dit seizoen staan onder meer Future in Dance en Beleza@Night een aantal keer geprogrammeerd.

Partners
Maas heeft veel partners als het gaat om talentontwikkeling: de HBO kunstvakopleidingen in het land waaronder Codarts afdelingen muziek, circus en dans, de afdeling theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de MBO Theaterschool én de Acteerschool van Hofplein Rotterdam, Theater Netwerk Rotterdam, Jeugdtheaterschool Zuid-Holland en nog vele anderen. Daarnaast werkt Maas structureel met stagiaires van verschillende opleidingen bij de afdelingen marketing, educatie, support, techniek en productie.