Maas theater dans podium

FRESH

FRESH FRIDAYS! CREATIEF PLATFORM VOOR JONGE MENSEN MET GROTE IDEEËN

FRESH is een platform voor jonge mensen met grote ideeën. Sinds 2013 is het iedere eerste vrijdag van de maand FRESH Friday in het Maaspodium, met steeds een ander Rotterdams talent als vormgever van een avondvullend programma. Laat je verrassen en bewonder de makers van de toekomst.

Ruim veertig van deze vrijdagen turfden we al op ons FRESH-lijstje, met onder andere Y.M.P., Stanley Clementina, Dane Badal en Massiah Carey. In seizoen 2019 / 2020 krijgen onder andere Gil the Grid, Simon Bus & Shane Boers en Patrick Ribeiro de sleutel voor een frisse avond in het Maaspodium.

SEIZOEN 2019 / 2020 

GIL THE GRID / AMENTI MOVEMEANT 04 OKTOBER

Gil the Grid is een danser, bewegingskunstenaar, stond in de finale van Holland’s Got Talent en is genomineerd voor de Zwaan meest indrukwekkend dansprestatie 2018. Hij is de oprichter van het Amenti MoveMeant. Samen met zijn collectief werkt hij speciaal voor FRESH aan een nieuwe performance.

Klik hier voor meer info en tickets over deze avond

 

 

SIMON & SHANE 01 NOVEMBER

Simon & Shane trappen het Hiphopweekend af met hun FRESH. Van 1 tot en met 3 november kun je je drie dagen lang  onderdompelen in de wereld van hiphop. Geniet van de rijke hiphop cultuur door dans, theater, film, muziek en veel meer. En laat je verrassen bij de FRESH van Simon & Shane.

 

 

 

ROSA WEEKERS 06 DECEMBER

Ze studeerde af als actrice aan de Utrechtse Toneelschool en doet nu de docent theateropleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Ze liep stage bij URLAND en speelt regelmatig voor stichting LIVEYOURSTORY de voorstellingen ‘Homonologen’ en ‘Kleurles’ voor middelbare scholieren over seksuele diversiteit en racisme. Komend jaar zal ze bij theatergezelschap Het Filiaal spelen onder regie van Mirthe Klieverik.

 

 

PATRICK RIBEIRO 10 JANUARI

Een Hoogvlieter in hart en nieren. Op zijn zeventiende kwam hij in contact met theater waar hij kennis maakte met Def Poetry Jam. Sindsdien is spoken word helemaal Patricks ding. En dat is niet onopgemerkt gebleven, onlangs ontving hij een nominatie voor de Van Dale SPOKEN awards.

 

 

 

LISETTE VAN MAANEN 07 FEBRUARI

Lisette van Maanen is werkzaam als theatermaker en -docent bij verschillende theatergezelschappen en scholen. Doel is om het publiek mee te nemen en voor even te laten kijken door de ogen van Lisette. Dit probeert ze ook in haar werk als analoog fotograaf, alles gaat om beelden creëren die verhalen vertellen. Bij Maas is Lisette betrokken geweest bij het project Bazen Verbazen als theatermaker en geeft ze lessen op basisscholen voor Stel je voor in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. 

 

 

JOANNE PURPERHART 06 MAART

Joanne Purperhart wordt bewogen door maatschappelijke thema’s waarbinnen zij de noodzaak voelt en ziet een nieuw perspectief te bieden. Haar affiniteit met jongeren brengt ze tot uiting als expressie docent in het onderwijs. Het artistieke brein van Joanne komt op verschillende manieren tot uiting, waarin de verbinding met de ander altijd centraal staat. Vorig seizoen studeerde Joanne af als Docent theatermaker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met haar voorstelling Damn Honey! in het Maaspodium.

 

SHEREE LENTING 03 APRIL

“Each one, teach one, the power of sharing” is het motto van Sheree Lenting. Op jonge leeftijd begon ze al met dansen waarin ze een liefde voor hiphop ontwikkelde. Sheree werkt als professionele dansers, choreograaf, dansdocent en heeft aan verschillende community dansprojecten in binnen- en buitenland deelgenomen. Haar werk wil ze blijven ontwikkelen terwijl ze haar motto naleeft!

 

 

DANE BADAL 08 MEI

Dane Badal  begon met dansen als hiphopper, freestyler en battlelaar, waarbij hij zich focuste op Popping. In Rotterdam rondde Dane de opleiding Dans af aan Codarts. Als danser in hart en nieren heeft Dane in meerdere theatershows gedanst, deed hij mee aan de talentenshow Move Like Michael Jackson en Everybody Dance Now en zat hij bij de laatste acht dansers van So You Think You Can Dance (2015). Bij Maas danste Dane in 100% Selfmade (2015, herneming 2017) en was hij te zien in Liefde (2017).

 

 

 

Zij gingen hen voor:

SEIZOEN 18/19

OKT Gil the Grid / Amenti Movemeant
DEC Carmen van Mulier 
JAN MIND UR STEP Dansers
FEB ERROR 404
MRT Kaatje Kooij
APR Schutter & Van Kamp
JUN Chandana Sarma

 

 

SEIZOEN 17/18

SEPT Jasper van Luijk
OKT  Koleka i.s.m. Afro Vibes
NOV  Lorenzo Capodieci
DEC  Gianni Grot & Company
JAN   Sheyda Darab
FEB   
Fabian Holle aka Massiah Carey
MRT  Aron & Annemieke
APR   
Troubamour
MEI   
Mahfoud en Marcos
JUN   Merel Pauw

SEIZOEN 16/17

OKT Dane Badal 
NOV  Y.M.P. 
MRT Chop Chop Bang Bang 
APR  Nick Livramento Silva 
MEI  Annelies Hoeneveld en Lisette van Maanen
JUN  Blauw Bloed

 

 

 

SEIZOEN 15/16

OKT  Devris Pondaag
DEC  Khadija Massaoudi
JAN  Lois Timmermans en Milou Brockhus
FEB  Ritzah Statia
MRT Remses Rafaela
APR  Ira Kip en Raymi Sambo
MEI  José Montoya
JUN Boyd Grund en Serge Hogenbrink

 

 

SEIZOEN 14/15

JAN Dwayne Toemere
MRT Stanley Clementina
APR Belinda van der Stoep en Alexa Hakkenbrak
MEI Serge Hogenbirk en Boyd Grund
JUN Annemieke van der Linde en Immanuelle Grives

 

 

 

SEIZOEN 13/14

Voorstelling Fresh Fabian Holle Maaspodium
NOV
 Belinda van der Stoep en Alexa Hakkenbrak
FEB  Fabian Holle
MEI  Yannick Jozefzoon , Cyriel Guds en Jip Vuik