fbpx

Maas theater dans podium

FRESH

FRESH FRIDAYS! CREATIEF PLATFORM VOOR JONGE MENSEN MET GROTE IDEEËN

Elke eerste vrijdag van de maand is het Maaspodium even van iemand anders. Een danser, muzikant, acteur of van een hele bende bij elkaar. Cross-overs, multidisciplinair, vernieuwend, nooit eerder vertoond, experimenteel. Of gewoon iets heel eigen. Ze zijn één avond de vormgever van een avondvullend programma. En trekken alles uit de kast. Laat je verrassen en bewonder de makers van de toekomst.

FRESH
FRESH begon in seizoen 2013/ 2014 met enkele edities. Inmiddels is FRESH uitgegroeid tot een vertrouwd (en berucht) onderdeel van de programmering. Een vaste prik op elke eerste vrijdag van de maand. FRESH is een creatief platform voor jonge mensen met grote ideeën.

SEIZOEN 18/19

GIL THE GRID / AMENTI MOVEMEANT 05 OKTOBER

Gil the Grid is een danser, bewegingskunstenaar, stond in de finale van Holland’s Got Talent en is genomineerd voor de Zwaan meest indrukwekkend dansprestatie 2018. Hij is de oprichter van het Amenti MoveMeant. Samen met zijn collectief werkt hij speciaal voor FRESH aan een nieuwe performance.

Klik hier voor meer info over deze avond

 

 

CARMEN VAN MULIER 07 DECEMBER

Carmen van Mulier studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Vorig seizoen was ze al in het Maaspodium te zien in de voorstelling F*ck the Police. Voor FRESH werkt ze aan een voorstelling over een bijzondere vrijheidsstrijder: haar eigen vader.

Klik hier voor meer info over deze avond

 

 

 

MIND UR STEP DANSERS 11 JANUARI

Dansers Lucinda Wessels, Giorgio Valentino Costa, Wennah Wilkers en Ryan Rademakers dansen later dit jaar samen in Mind Ur Step. Een dansvoorstelling met in totaal 11 dansers uit vier verschillende landen. Een ode aan hiphopdans in haar puurste vorm. Voor FRESH werken zij samen aan een eigen voorstelling.

Klik voor meer info over deze avond

 

 

ERROR 404 ZA 09 FEBRUARI

De dansvoorstelling Playtime is over (or yet to come) vormt de basis van deze Fresh. Herkenbare thema’s uit het dagelijks leven worden vertaald naar het podium. Opgroeien, volwassen worden, jong blijven, weg van een chaos, op weg naar een nieuw soort chaos.

Klik voor meer info over deze avond

 

 

 

KAATJE KOOIJ 01 MAART

Kaatje Kooij studeerde aan de ArtEZ Toneelschool. Samen met klasgenoten en regisseuse Sarah Moeremans vormde ze na haar afstuderen het theatercollectief Moeremans&Sons. In 2016 won ze de Piketkunstprijzen voor Toneel, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Voor FRESH werkt ze aan haar eigen avondvullende programma.

Klik voor meer info over deze avond

 

SCHUTTER&VANKAMP 05 APRIL

Lynn Schutter en Silke van Kamp studeerden in 2018 beiden af aan de Regieopleiding van Toneelacademie Maastricht. Schutter & van Kamp’s wegen zijn al vaak gekruist op de academie. De avond zal gehost worden Phoenix Chase-Meares. Als hoofdprogrammering van deze FRESH-avond hebben ze verschillende werken van zichzelf en andere makers geselecteerd rondom het thema BLOOSLOOS.

Klik voor meer info over deze avond

 

CHANDANA SARMA 07 JUNI

Chandana Sarma is een fysiek uitvoerend kunstenaar. Ze is onlangs afgestudeerd aan het Masters-onderzoeksprogramma T.I.M.E van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze komt uit India, waar ze begon als danseres met Indiase klassieke dans en vechtsporten.

Klik voor meer info over deze avond

 

 

Zij gingen hen voor:

SEIZOEN 17/18

SEPT Jasper van Luijk
OKT  Koleka i.s.m. Afro Vibes
NOV  Lorenzo Capodieci
DEC  Gianni Grot & Company
JAN   Sheyda Darab
FEB   
Fabian Holle aka Massiah Carey
MRT  Aron & Annemieke
APR   
Troubamour
MEI   
Mahfoud en Marcos
JUN   Merel Pauw

SEIZOEN 16/17

OKT Dane Badal 
NOV  Y.M.P. 
MRT Chop Chop Bang Bang 
APR  Nick Livramento Silva 
MEI  Annelies Hoeneveld en Lisette van Maanen
JUN  Blauw Bloed

 

 

 

SEIZOEN 15/16

OKT  Devris Pondaag
DEC  Khadija Massaoudi
JAN  Lois Timmermans en Milou Brockhus
FEB  Ritzah Statia
MRT Remses Rafaela
APR  Ira Kip en Raymi Sambo
MEI  José Montoya
JUN Boyd Grund en Serge Hogenbrink

 

 

SEIZOEN 14/15

JAN Dwayne Toemere
MRT Stanley Clementina
APR Belinda van der Stoep en Alexa Hakkenbrak
MEI Serge Hogenbirk en Boyd Grund
JUN Annemieke van der Linde en Immanuelle Grives

 

 

 

SEIZOEN 13/14

Voorstelling Fresh Fabian Holle Maaspodium
NOV
 Belinda van der Stoep en Alexa Hakkenbrak
FEB  Fabian Holle
MEI  Yannick Jozefzoon , Cyriel Guds en Jip Vuik