fbpx

Maas theater dans podium

Loslopend wild

In Loslopend wild krijgen nieuwe (en niet alleen jonge) makers de kans om, met coaching van Maasmakers, een kort stuk te maken. Dit werk wordt vervolgens gepresenteerd op verschillende festivals en podia.

Loslopend Wild 8+ // 2017
– Art Srisayam met PlayStation. Art maakte voor Voor de leeuwen #3 het dansduet PlayStation dat werd hernomen op Voor de leeuwen #4 en danste bij Maas in Alleen op de wereld.
– Jef Van gestel met Kronkel. Jef (Tuning People) maakte eerder bij theatergroep Max. de voorstellingen Belle en Het bezemstelenbos. Bij Maas maakt hij een grappig onhandige mime-act met maskers.
– Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes (beide o.a. in Alice in Wonderland) met Vlieg!.

Loslopend Wild XL // 2017
– Guilherme Miotto met Two Boys, als vervolg op de voorstelling Gefallen die hij in seizoen 13/14 bij Maas maakte.
– Elias de Bruyne (speelde o.a. bij Maas in Alice in Wonderland) met Alaska.
– Jasper van Luijk met Kraai voor in de theaterzaal. In 2015 choreografeerde hij Kraai als dansduet op locatie voor Oerol en probeerde hij Kraai eenmalig uit als zaalvoorstelling in Voor de leeuwen #5.

Loslopend Wild // voorgaande seizoenen
– José Montoya (acteur bij Maas in onder andere Alleen op de wereld en HB extra hard) presenteerde in Voor de leeuwen #3 zijn solo SlechterIK. Deze breidde hij uit om vervolgens te spelen in de Tolhuistuin Amsterdam en op de Parade in de zomer van 2015.
– Anne Fé de Boer en Lotte Rischen (allebei acteur bij Maas in onder andere Gezocht: konijn en Voorjaarsoffer) maakten in Voor de leeuwen #1 het werk Wie niet weg is is gezien. In het voorjaar van 2014 breidden zij de voorstelling verder uit en speelden er in 2014 mee op festival Tweetakt, Voor de leeuwen #3, De Parade Rotterdam en Den Haag en in 2015 op Oerol. In oktober 2015 is de voorstelling (inmiddels getiteld The Silent Twins) te zien geweest op 4+4 Days in Motion in Praag.
– Nastaran Razawi Khorasani (speelde bij Maas in onder andere CASH, Voorjaarsoffer en Liefde) maakte in voorjaar 2015 de solo Play it back en speelde hiermee in de Tolhuistuin Amsterdam en op Oerol in juni 2015. In oktober 2015 is de solo te zien op 4+4 Days in Motion in Praag.
– Daniëlle van de Ven maakte voor Voor de leeuwen #1 de ontroerende solo Kwijt. Deze solo speelde in Voor de leeuwen #3. Daniëlle toerde hiermee vervolgens in theaterseizoen 14/15, 15/16 en 16/17 onder de Maasvlag langs theaters en scholen.