Maas theater dans podium

Loslopend wild

In Loslopend wild krijgen nieuwe (en niet alleen jonge) makers de kans om, met coaching van Maasmakers, een kort stuk te maken. Dit werk wordt vervolgens gepresenteerd op verschillende festivals en podia. In 2015 presenteerden we vier korte stukken op Oerol en De Parade. Enkele van deze voorstellingen waren ook op buitenlandse festivals te zien. In 2017 maakten we onder de noemer Loslopend wild een theatertour met zes korte stukken. In 2019 maakten Jurriën Remkes en Freek Nieuwdorp een nieuw stuk voor De Parade. Lotte Rischen maakte in 2019 de voorstelling UNDERCOVER voor Over het IJ Festival (powered by Maas). In 2020 presenteren we een Loslopend wild danseditie, een double bill van Wennah Wilkers en van Gihan Koster / Maikel Walker.

Loslopend Wild // seizoen 2019/2020

Loslopend Wild // voorgaande seizoenen

  • Art Srisayam maakte voor Loslopend wild 8+ in 2017 PlayStation. Dit dansduet presenteerde hij al in Voor de leeuwen #3 en Voor de leeuwen #4. Art danst(e) bij Maas in Alleen op de wereld, Happily Ever After en Uniform. Ook werkt hij als choreograaf mee aan verschillende voorstellingen van Moniek Merkx.
  • Jef Van gestel maakte Kronkel voor Loslopend wild 8+ in 2017. Jef (Tuning People) maakte eerder bij theatergroep Max. de voorstellingen Belle en Het bezemstelenbos. Bij Maas maakt hij een grappig onhandige mime-act met maskers.
  • Rosa van Leeuwen en Jurriën Remkes (beide onder andere in Alice in Wonderland) maakten Vlieg! voor Loslopend wild 8+ in 2017.
  • Guilherme Miotto maakte in 2017 Two Boys voor het XL programma van Loslopend wild XL, als vervolg op de voorstelling Gefallen die hij in seizoen 13/14 bij Maas maakte in Voor de leeuwen.
  • Elias de Bruyne (speelde onder andere bij Maas in Alice in Wonderland) maakte samen met Gale Rama en Lisa Groothof de voorstelling Alaska voor Loslopend wild XL 2017.
  • Jasper van Luijk maakte in 2017 Kraai voor in de theaterzaal, onderdeel van Loslopend wild XL. In 2015 choreografeerde hij Kraai als dansduet op locatie voor Oerol en probeerde hij Kraai eenmalig uit als zaalvoorstelling in Voor de leeuwen #5.
  • José Montoya (acteur bij Maas in onder andere Alleen op de wereld, HB extra hard en De wilde keuken) presenteerde in Voor de leeuwen #3 zijn solo SlechterIK. Deze breidde hij uit om vervolgens te spelen in de Tolhuistuin Amsterdam en op de Parade in de zomer van 2015.
  • Anne Fé de Boer en Lotte Rischen (allebei acteur bij Maas in onder andere Gezocht: konijn en Voorjaarsoffer) maakten in Voor de leeuwen #1 het werk Wie niet weg is is gezien. In het voorjaar van 2014 breidden zij de voorstelling verder uit en speelden er in 2014 mee op festival Tweetakt, Voor de leeuwen #3, De Parade Rotterdam en Den Haag en in 2015 op Oerol. In 2015 en 2016 was de voorstelling (inmiddels getiteld The Silent Twins) te zien op 4+4 Days in Motion in Praag, festival Sziget in Budapest en op het UHURU Festival in Zuid-Afrika.
  • Nastaran Razawi Khorasani (speelde bij Maas in onder andere CASH, Voorjaarsoffer en Liefde) maakte in voorjaar 2015 de solo Play it back en speelde hiermee in de Tolhuistuin Amsterdam en op Oerol in juni 2015. In 2015 en 2016 was de voorstelling te zien op 4+4 Days in Motion in Praag, festival Sziget in Budapest en op het UHURU Festival in Zuid-Afrika.
  • Daniëlle van de Ven maakte voor Voor de leeuwen #1 de ontroerende solo Kwijt. Deze solo speelde in Voor de leeuwen #3. Daniëlle toerde hiermee vervolgens in theaterseizoen 14/15, 15/16 en 16/17 onder de Maasvlag langs theaters en scholen.