Maas theater dans podium

MBO / HBO

Maas werkt graag met MBO’s en HBO’s en kan verschillende programma’s op maat samenstellen: van eenmalige workshop bij een voorstellingsbezoek, tot aan structurele samenwerkingen. En alles wat daar tussenin zit.

Voorstellingen en workshops | Eenmalig of combinaties
Maas maakt en programmeert voorstellingen voor jong publiek, die aansluiten op de belevingswereld van jongeren en jongvolwassenen. Je kunt met jouw klas onder schooltijd voorstellingen bezoeken in het Maaspodium of een ander theater, of ervoor kiezen om met je studenten aan te sluiten bij het reguliere avondpubliek. Onze docenten kunnen vooraf en/of na afloop een workshop geven die past bij de klas en de uitgekozen voorstelling. Daarnaast ontwikkelt Maas vaak online magazines bij de voorstellingen, die je in de klas kunt gebruiken voor nog meer verdieping.
In theaterseizoen 2021/2022 maakt Maas de volgende voorstellingen voor het MBO/HBO: REVOLTMelomaniac en B-BOY. Bekijk ook de XL-agenda van het Maaspodium, met daarin alle aankomende voorstellingen die interessant zijn voor studenten.

Projecten | Korte of langlopende samenwerking
Maas zet in op structurele samenwerkingen met Rotterdamse scholen, waarbij we projecten op maat ontwikkelen en elkaars taal leren spreken. Uit de praktijk blijkt dat zo snel mogelijk doen de beste manier is om kennis te maken. Met docentenopleidingen zoals de pabo en HBO-opleidingen tot kunstvakdocent maken we onderdeel uit van het curriculum en denken we samen na over het onderwijs van de toekomst.

Ken het dat ik u kunst? | Een cultuurcoach als onderdeel van het vaste schoolteam
Onder de naam Ken het dat ik u kunst? zet Maas op meerdere Rotterdamse scholen cultuurcoaches in. Een cultuurcoach maakt meestal het hele schooljaar onderdeel uit van het team binnen de school en is nauw betrokken bij het ontwikkelen van cultuureducatie. Een cultuurcoach is naast theater- of dansdocent ook een verbinder van ander aanbod van zowel binnen de school als buiten de school in de wijk. Maas zet cultuurcoaches vooral in binnen de eigen wijk Delfshaven. Lees meer over Ken het dat ik u kunst?.

Bekijk hieronder de mini-docu van PROEF-lab #2, een samenwerkingsproject met het Wellant College en Albeda Horecacollege in Rotterdam.


Enthousiast geworden?

Geen opleiding is hetzelfde, daarom gaan we bij interesse het liefst zo snel mogelijk persoonlijk in gesprek. We denken graag mee met jouw school over de manier waarop theater en dans kan bijdragen aan een rijkere leeromgeving voor jouw studenten. Neem contact op met Remco Went via remco@maastd.nl.