Maas theater dans podium

MBO / HBO

Voorstellingen
Maas produceert en programmeert voorstellingen voor jongvolwassenen. Je kunt met jouw opleiding voorstellingen overdag bezoeken of ervoor kiezen om in de avond met je studenten naar het theater te gaan zodat zij zich mengen met regulier publiek. Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek kunnen onze docenten een workshop geven op school of in het theater. In theaterseizoen 2020 / 2021 presenteert Maas de volgende eigen producties voor het MBO / HBO: stukShowtje tof doen 2.0 en RPhO meets MaasKlik hier voor de XL-agenda waarin je in een oogopslag alle voorstellingen kunt zien voor jongeren en jong volwassenen in het Maaspodium Rotterdam.

Structurele samenwerking
Maas zet in op structurele samenwerkingen met Rotterdamse scholen, waarbij we projecten op maat ontwikkelen en elkaars taal leren spreken. Uit de praktijk blijkt dat zo snel mogelijk doen de beste manier is om kennis te maken. Onze theater- en dansdocenten kunnen dan direct studenten op de vloer zien en horen en docenten en medewerkers van de school zien hoe de jongeren reageren op onze stijl van werken. Zo bouwen we samen aan een programma cultuureducatie. Daarbij brengen we ook in kaart hoe dat programma zich verhoudt tot de verschillende vakken, het docententeam, de leerlingen en de omgeving van de school. Op het Wellant College en Zadkine Startcollege is de samenwerking onderdeel van de Cultuurcoach-regeling van Gemeente Rotterdam.

Met docentenopleidingen zoals de pabo en HBO-opleidingen tot kunstvakdocent maken we onderdeel uit van het curriculum en denken we samen na over het onderwijs van de toekomst.


Enthousiast geworden?

Geen opleiding is hetzelfde, daarom gaan we bij interesse het liefst zo snel mogelijk persoonlijk in gesprek. We denken graag mee met jouw school over de manier waarop theater en dans kan bijdragen aan een rijkere leeromgeving voor jouw studenten. Neem contact op met Remco Went via remco@maastd.nl.