Maas theater dans podium

Voortgezet onderwijs

Voorstellingen
Maas produceert en programmeert voorstellingen voor jong publiek. Je kunt met jouw klas voorstellingen onder schooltijd bezoeken of ervoor kiezen om in de avond met je leerlingen naar het theater te gaan zodat zij zich mengen met regulier publiek. Ter voorbereiding op het voorstellingsbezoek kunnen onze docenten een workshop geven op school of in het theater. Ook ontwikkelt Maas vaak online magazines bij de voorstellingen. In theaterseizoen 2020 / 2021 presenteert Maas de volgende eigen producties voor het VO: stukShowtje tof doen 2.0 en RPhO meets MaasKlik hier voor de XL-agenda waarin je in een oogopslag alle voorstellingen kunt zien voor jongeren in het Maaspodium Rotterdam.

 

Projecten
Of het nu om langdurige samenwerkingsverbanden of korte projecten gaat, we werken graag samen met scholen en ontwikkelen projecten op maat in overleg. In het gesprek met de scholen gaat Maas het zeker niet uit de weg om ook andere kunstinstellingen te betrekken bij de projecten. Binnen het VO hebben we voor CKV op die manier mooie programma’s ontwikkeld met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest en TENT Rotterdam.

Structurele samenwerking
Maas zet in op structurele samenwerkingen met Rotterdamse scholen, waarbij we projecten op maat ontwikkelen en elkaars taal leren spreken. Uit de praktijk blijkt dat zo snel mogelijk doen de beste manier is om kennis te maken. Onze theater- en dansdocenten kunnen dan direct leerlingen op de vloer zien en horen en docenten en medewerkers van de school zien hoe de jongeren reageren op onze stijl van werken. Zo bouwen we samen aan een programma cultuureducatie. Daarbij brengen we ook in kaart hoe dat programma zich verhoudt tot de verschillende vakken, het docententeam, de leerlingen en de omgeving van de school. Op drie middelbare scholen in Delfshaven is de structurele samenwerking onderdeel van de Cultuurcoach-regeling van Gemeente Rotterdam.

 


Enthousiast geworden?
Geen school is hetzelfde, daarom gaan we bij interesse het liefst zo snel mogelijk persoonlijk in gesprek. We denken graag mee met jouw school over de manier waarop theater en dans kan bijdragen aan een rijkere leeromgeving voor jouw leerlingen. Neem contact op met Remco Went via remco@maastd.nl.