Maas theater dans podium

Voortgezet onderwijs

Maas werkt graag voor het voortgezet onderwijs en kan verschillende programma’s op maat samenstellen: van eenmalige workshop bij een voorstellingsbezoek, tot aan structurele samenwerkingen. En alles wat daar tussenin zit.

Voorstellingen en workshops | Eenmalig of combinaties
Maas maakt en programmeert voorstellingen voor jong publiek. Je kunt met jouw klas onder schooltijd voorstellingen bezoeken in het Maaspodium of een ander theater, of ervoor kiezen om met je leerlingen aan te sluiten bij het reguliere avondpubliek. Onze docenten kunnen vooraf en/of na afloop een workshop geven die past bij de klas en de uitgekozen voorstelling. Dat kan op school of in het theater. Daarnaast ontwikkelt Maas vaak online magazines bij de voorstellingen, die je in de klas kunt gebruiken voor nog meer verdieping.
In theaterseizoen 2021/2022 maakt Maas de volgende voorstellingen voor het VO: REVOLT, Melomaniac, B-BOY en Ik ben er even niet. In het Maaspodium in Rotterdam programmeren we ook jongerenvoorstellingen van andere gezelschappen. In de XL-agenda van het Maaspodium zie je de aankomende voorstellingen in het Maaspodium in Rotterdam die interessant zijn voor middelbare scholen.

Projecten | Projectduur op maat
Van kortlopende projecten tot langdurige samenwerkingen: Maas ontwikkelt graag projecten op maat, die aansluiten op de behoeftes van de school. Het is ook mogelijk dat we hierbij andere kunstinstellingen betrekken, als dat bij het project past. Voor CKV lessen op het VO werkten we eerder samen met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest en TENT Rotterdam.

Ken het dat ik u kunst? | Een cultuurcoach als onderdeel van het vaste schoolteam
Onder de naam Ken het dat ik u kunst? zet Maas op meerdere Rotterdamse scholen cultuurcoaches in. Een cultuurcoach maakt meestal het hele schooljaar onderdeel uit van het team binnen de school en is nauw betrokken bij het ontwikkelen van cultuureducatie. Een cultuurcoach is naast theater- of dansdocent ook een verbinder van ander aanbod van zowel binnen de school als buiten de school in de wijk. Maas zet cultuurcoaches vooral in binnen de eigen wijk Delfshaven. Lees meer over Ken het dat ik u kunst?.

Bekijk hieronder de aftermovie van de eindpresentatie van het project 4DE RUIMTE op het Melanchton Kralingen. 


Enthousiast geworden?
Geen school is hetzelfde, daarom gaan we bij interesse het liefst zo snel mogelijk persoonlijk in gesprek. We denken graag mee met jouw school over de manier waarop theater en dans kan bijdragen aan een rijkere leeromgeving voor jouw leerlingen. Neem contact op met Remco Went via remco@maastd.nl.