Maas theater dans podium

Preview Positivism tijdens Holland Dance Festival

Vorige week vrijdag dansten nieuwe makers Maikel Walker en Gihan Koster een preview van hun nieuwe stuk Positivism tijdens de derde editie van het DanceAble Festival in Den Haag. De voorstelling, die al voor de derde keer onderdeel is van het Holland Dance Festival, was een samengesteld programma van speciale projecten en “mixed ability” gezelschappen.

Maikel Walker
Maikel Walker liep op 3-jarige leeftijd kinderverlamming op, waardoor bepaalde beenspieren zich niet optimaal hebben ontwikkeld. Dit weerhield hem er niet van om een compleet eigen dansstijl te ontwikkelen, die dansers wereldwijd inspireert. Hij beoefende verschillende vechtsporten totdat hij in 1984 kennis maakte met breaking. Maikel is sindsdien actief in de breaking scene en danste in diverse shows en theaterstukken.

Het NRC interviewde Maikel over zijn beperking en zijn bijdrage aan het DanceAble Festival. Lees hier het hele artikel:

„Eerlijk gezegd was die beperking voor mij eerder een voordeel”, zegt Walker lachend. „Ik heb me nooit beperkt gevoeld. Sterker nog, groepen waren blij als ik bij hen kwam, dan hoefden ze tenminste niet tégen mij te battelen.”


DanceAble Festival

Het uitverkochte festival was een groot succes en Positivism kreeg lovende woorden van pers en publiek.

“Positivisme is speels en licht, en ieder laat zien wat zijn sterke kant is. Walkers beresterke bovenlichaam stelt hem in staat Koster te overtreffen met vloerwerk dat je als toeschouwer al in je arm-, rug- en schouderspieren voelt branden.” – Theaterkrant


Double bill van talentvolle makers
Positivism is één van de twee onderdelen uit de Double bill Under The Surface/Positivism. Wennah Wilkers maakt een stuk genaamd Under The Surface met muziek van Jack Dijkhuijsen. Op 28 mei (première) en 29 mei 2020 is deze Double Bill te zien in het Maaspodium en daarna word het stuk aangepast naar locatietheater voor festival Oerol van 12 t/m 21 juni 2020.

Credits:
Dansers: Gihan Koster en Maikel Walker
Coaching: Moniek MerkxJolanda Spoel
Lichtontwerp: Marcel Slagter
Kostuums: Jorrien Schoneveld
Muziek: Bobby Renz (Proud)
Foto’s: Guido Bosua