Maas theater dans podium

RiDCC: Rotterdam International Duet Choreography Competition

Click here for English.
Maas theater en dans is een van de partners in The Rotterdam International Duet Choreography Competition, het RiDCC. RiDCC is een platform waarmee de sector  aanstormende hedendaagse choreografen wil ontdekken middels een competitie. Tot 1 april 2018 kunnen choreografen zich inschrijven voor deze competitie. Van 21 tot en met 23 juni 2018 vindt de competitie plaats in Theater Rotterdam (locatie schouwburg) en worden de 16 duetten getoond. Er zijn verschillende prijzen te winnen.

Competitie
Het doel van de competitie is om choreografen van over de hele wereld te stimuleren en kansen te bieden. Dankzij de XL-productieprijs en de productieprijzen die worden aangeboden door verschillende gerenommeerde dansgezelschappen en -instellingen, krijgen de nieuwe choreografen de kans om zichzelf verder te ontwikkelen door te integreren in de professionele danswereld.

De competitie stelt choreografen in staat zich te presenteren aan een deskundige jury en de voordelen van professionele enscenering te ervaren. Het biedt hen ook de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met collega’s en publiek.

Nationale en internationale samenwerking
Om de choreografen kansen te bieden, gaat de RiDCC partnerschappen aan met dansgezelschappen en instellingen uit de nationale en internationale dans-scene. Optredens op de podia van / in huis bij deze samenwerkingspartners zullen de deelnemende choreografen in staat stellen hun naamsbekendheid aanzienlijk te vergroten.

Prijzen 
De XL-productieprijs is een unieke prijs in de internationale danswereld. De prijs stelt de winnende choreograaf in staat om een ​​complete professionele grootschalige productie te creëren met een aanzienlijk budget. Deze productie moet worden gemaakt en in première gaan in Theater Rotterdam.

Dan zijn er drie geldprijzen:
Eerste prijs – €3.500
Tweede prijs – €2.500
Derde prijs – €1.500

En nog acht productieprijzen bij de volgende partners:
– Scapino Ballet Rotterdam
– Norrdans
– Club Guy en Roni
– Conny Janssen Danst
– Codarts Rotterdam
– Dansateliers
– Kunsthumaniora Brussel
– Maas theater en dans
Maas biedt een week studiobeschikbaarheid bij Maas in Rotterdam plus één optreden in het Maaspodium. Lees hier wat de andere partners bieden.

Meer informatie en inschrijven: www.ridcc.com.