Maas theater dans podium

Shelby Strange

Shelby Strange (1990) is bij de Royal Academy of Dance opgeleid in klassieke dans en heeft zich via de trainigsprogramma’s van Phenduka Dance Theatre en Flatfoot Dance Company ontwikkeld in moderne dans. Ook heeft ze Community Development gestudeerd aan de universiteit van KwaZulu Natal, Zuid-Afrika.

Shelby heeft ervaring als performer bij Children’s Theater en Street Theatre bij The Grahamstown National Arts Fringe, Main Festival en The Edinburgh Fringe Festival. Ze is een van de oprichters van The Rickshaw Collective, waar ze als freelance danser en choreograaf werkt. The Rickshaw Collective is in 2014 in Durban opgericht ter ontwikkeling van de symbiotische relatie tussen de kunsten, educatie en entertainment. Shelby’s meest recente producties bij The Rickshaw Collective zijn Cabaret (2016) in samenwerking met The South Jersey Pom Poms en Disclocation (2017).
Daarnaast heeft Shelby in 2014 Locomotion Dance Training and Performance Platform opgericht, een danslesprogramma onder de vleugels van Eden College Dance Department en KwaMashu School of Dance. Studenten die bij de audities worden aangenomen voor Locomotion krijgen gratis danstraining en de mogelijkheid om podiumervaring op te doen bij platforms als The Grahamstown National Arts Festival, The Hilton Festival en Jomba! Contemporary Dance Experience.

Bij Maas is Shelby in het voorjaar van 2017 te zien in Rite of Spring.