Maas theater dans podium

Terugblik op B-BOY workshops

Volgende week speelt B-BOY haar laatste twee vrije voorstellingen van dit seizoen. Inmiddels zijn wel al alle 21 schoolvoorstellingen gespeeld (voor ruim 4.000 leerlingen!) en daarme ook alle B-BOY workshops. In de afgelopen maanden heeft Maas maar liefst 70 workshops gegeven in het kader van de voorstelling.

Breakdance workshop
Tijdens de interactieve breakdance workshop werden de deelnemers alles verteld over breakdance, over de geschiedenis, het ontstaan van breakdance en de basismoves. Aan het einde van de workshop kregen de deelnemers een demonstratie van deze moves.

Spoken word workshop
In deze workshop doken we met de deelnemers in het ontstaan van de hiphopcultuur en ontdekten we de zeggingskracht van ons lijf en van onze woorden. Samen met een theaterdocent en een spoken word artiest onderzochten we thema’s als kwetsbaarheid en rivaliteit, om die vervolgens in eigen geschreven teksten en in beweging te vertalen naar de vloer.

Barbara Willemsen, één van de docenten van de workshops vertelt: “Het is inspirerend om kinderen die nog weinig van de b-boy wereld afweten te introduceren met breaken en alles daaromheen. Je merkt dat breakdance veel minder leeft onder kinderen dan 10 jaar geleden, dus er is nog genoeg te vertellen en te leren. Maar ook volwassenen kunnen nog geïnspireerd raken door dans. Tijdens een workshop met Stichting Hoedje van Papier, raakten de deelnemers zo geïnspireerd dat ze de les bijna overnamen door de dansen uit hun eigen culturen te laten zien!”

Bekijk hier de foto’s (gemaakt door Guido Bosua) van de Spoken Word workshop met het Toorop Mavo in Rotterdam.