fbpx

Maas theater dans podium

Gezocht: theaterdocent voor Stel je voor

Reageren op deze oproep kan niet meer, er is inmiddels een theaterdocent gevonden.

Functie
Wij zoeken een theaterdocent die voor Maas theater en dans les zal gaan geven in de onderbouw van het primair onderwijs op twee Rotterdamse scholen. De lessen vinden plaats binnen het programma Stel je voor

Taken
Je ontwikkelt en geeft fysieke theaterlessen aan leerlingen van 4 tot 8 jaar. Deze binnenschoolse lessen worden ontwikkeld in samenwerking met de leerkracht van de betreffende groepen. Beschikbaarheid op de dinsdagen is een vereiste.

Over Stel je voor
Maas, Villa Zebra en het KCR hebben de handen ineen geslagen voor het programma Stel je voor in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit. In nauwe samenwerking met scholen worden er doorlopende leerlijnen cultuuronderwijs ontwikkeld, met als doel cultuureducatie een structurele plaats in het curriculum van de school te geven.

De partners nemen als uitgangspunt voor hun gemeenschappelijk denken de kracht van de verbeelding; Stel je voor…
* Verbeelding als motor, waarmee kinderen grip krijgen op de wereld.
* Verbeelding als mogelijkheid om leerprocessen, zoals het leren van nieuwe woorden, fysiek en levend te maken.
* Verbeelding als inzet om het inlevend vermogen te trainen.
* Verbeelding met als doel een mooi artistiek product te maken waar kinderen trots op kunnen zijn en hun eigenwaarde doet groeien.

Om tot verbeelding te komen zetten Maas en Villa Zebra werkvormen in die gaan over verzinnen, fantaseren, associëren, voorstellen, inleven, filosoferen en spelen. Met deze werkvormen worden kinderen uitgedaagd tot (zelf)onderzoek, creativiteit, reflectie en samenwerken. Het lichaam, de taal, beeldende en grafische tekens worden ingezet. Met als doel dat er sterke kinderen de school verlaten, kinderen die zelfstandig, creatief en ondernemend de toekomst in stappen.

Meer informatie over Stel je voor is te vinden op www.steljevoor010.nl

Profiel
Je hebt een relevante HBO opleiding met lesbevoegdheid en ervaring met lesgeven binnen het primair onderwijs. Je kunt een vertaalslag maken tussen kunst en onderwijs en weet dit zowel over te brengen naar de leerlingen als naar de leerkracht. Bij voorkeur woon je in regio Rotterdam.

Interesse? Stuur een bericht met cv aan esther@maastd.nl
Er is geen sluitingsdatum, bij een passende reactie gaan we gelijk over tot actie.