Maas theater dans podium

MAAS TV: thuis theater kijken

Beste docent,

Welkom op Maas TV. Op deze pagina hebben van 15 maart tot en met 10 mei 2020 35 verschillende registraties gestaan die meer dan 15.000 keer zijn bekeken door met name kleine kinderen met hun ouders. Nu de basisscholen weer beginnen, maar de VO scholen nog dicht blijven, dachten we: tijd voor de jongeren, of eigenlijk scholieren en hun docenten.

Lespakketten
Hieronder vindt u drie lespakketten bij drie verschillende voorstellingen. Van elke voorstelling vindt u er:
1. de registratie (meestal 60 à 70 minuten),
2. een online magazine met achtergrondinformatie over de makers, de spelers, de thema’s maar ook interactieve quizes en filmpjes.
3. de mogelijkheid om er een online workshop bij te boeken, waarin een Maas theaterdocent via Zoom uw leerlingen een theaterles geeft (60 minuten).

De registraties en de magazines zijn gratis, exclusief omdat we samen met u de Coronacrisis het hoofd willen bieden. De online theaterles die u erbij kunt boeken, kost €75. Indien u deze workshop wilt boeken, dan kunt u contact opnemen met Remco Went via remco@maastd.nl

>> Lespakket 1: CASH / 12+ / alle niveaus
Een voorstelling voor pubers over geld.

Registratie:

Online magazine: www.maastd.nl/magazine/cash

Interactieve online workshop: Tijdens de voorstelling krijgen de leerlingen informatie aangereikt over verschillende soorten geld (cash, goud, digitaal geld) en horen ze verschillende manieren van denken over geld. Waarom wil je het hebben? Wat is genoeg? In de workshop gaan ze op zoek naar hun eigen ideeën over geld en de waarde van geld.

Meer info
: www.maastd.nl/cash

>> Lespakket 2: Sell Me Your Secret / 13+ / alle niveaus
Interactief theater over privacy

Registratie:

Online magazine: www.maastd.nl/magazine/smys

Interactieve online workshop: We spelen en spreken over privacy en onze digitale identiteit. Wat laat je wel aan je vrienden zien en wat niet? Wie ben jij online en waar ligt jouw privacy grens? Een workshop over verschillen en overeenkomsten tussen digital and real en een duik in de wereld van privacy.

Meer info: www.maastd.nl/smys

>> Lespakket 3: Voorjaarsoffer / 13+ / alle niveaus
Een coming-of-age verhaal over de dreiging van schoonheid.

Registratie:

Online magazine: www.maastd.nl/magazine/voorjaarsoffer

Interactieve online workshop: Wat maakt een meisje een meisje? In de workshop hebben we het met de leerlingen over vrouwelijkheid. We onderzoeken hoe we iets kunnen zeggen over verschillen en overeenkomsten tussen de genderidentiteiten.  

Meer info: www.maastd.nl/voorjaarsoffer