Maas theater dans podium

Vijf Rotterdamse scholen sluiten De wilde keuken af met een eindmanifestatie

Op vrijdag 16 oktober van 13:00-15:00 uur sluiten vijf Rotterdamse basis-, middelbare- en MBO scholen De wilde keuken van Maas theater en dans af met een eindmanifestatie. Van 26 augustus tot en met 26 september was De wilde keuken, een theatrale rondreis over het eten van de toekomst exclusief te zien in het Maaspodium. De afgelopen weken zijn de scholieren onder leiding van een cultuurcoach van Maas in drie problemen gedoken: voedselverspilling, milieuschade door voedselvervoer en de vleesindustrie. Ter inspiratie bekeken zij ook de educatiefilm: Kiezen met je vork. Voor de problemen hebben ze diverse ideeën voor bedacht waarmee ze ook aan de slag zijn gegaan. Tijdens de eindmanifestatie dat in het Maaspodium plaatsvindt en gelivestreamd wordt, zullen zij deze ideeën in een korte video van één minuut presenteren aan een vakkundige jury. De eindmanifestatie wordt afgesloten met de bekenmaking welk idee na de herfstvakantie groter zal worden uitgevoerd.

De eindmanifestatie
Voor de eindmanifestatie zouden de vijf scholen, OBS Delfshaven, basisschool Müllerpier, Wellant College, Zadkine Startcollege en ISK Rotterdams Designcollege naar het Maaspodium komen om elkaar daar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en vervolgens ook in gemixte groepen aan de slag te gaan. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is gekozen om de eindmanifestatie aan te passen naar een interactief livestream programma. Twee basisschoolklassen zitten in de zaal in het Maaspodium, de andere drie scholen zijn verbonden via een live-verbinding, met op elke plek een reporter.

Tijdens de talkshow worden de ideeën filmpjes van één minuut getoond aan de jury, bestaande uit: artistiek leider bij Maas theater en dans en regisseur van De wilde keuken Moniek Merkx, eat designer Marije Vogelzang en Theater of the Now panellid Ilidia Medina.

Verder geeft eat designer Marije Vogelzang het laatste creatief college als onderdeel van De wilde keuken over het thema: Toekomst. Dat leek ons een mooi thema voor deze jonge doelgroep.

De eindmanifestatie wordt afgesloten met de jury uitslag en welk idee alsnog na de herfstvakantie groter zal worden uitgevoerd.