Maas theater dans podium

VO voorstellingen

In seizoen 18/19 speelt Maas een aantal voorstellingen voor VO:  FEEST, Hallo familie, Bye Bye Baby, Victory, Byte Me!, RPhO meets Maas en Mind Your Step.  Hallo familie, Bye Bye Baby, Victory en Byte Me! spelen door het hele land en hierbij wordt ook een educatief programma aangeboden. FEEST, RPhO meets Maas en Mind Your Step zijn alleen te zien in het Maaspodium in Rotterdam. Naast de Maasproducties programmeren we in het Maaspodium in Rotterdam een groot aantal voorstellingen voor VO.

FEEST (XL / 12+)
augustus – september 2018 // alleen in het Maaspodium
Workshop: Je bent jong. Je bent boos. En je wil iets veranderen. Maar hoe doe je dat als je niet weet waar je moet beginnen? Als je je soms meer een loser voelt dan een held. In deze Mini Feest-workshop gaan we op zoek naar dat waar we ons boos over maken. In een uur maken we een protestperformance, leren we de kunst van het vechten en barsten we naar buiten. Weg uit het veilige klaslokaal of de repetitiestudio. We protesteren met woorden, beelden, ons lijf en alles wat we hebben. Een stoet van helden en losers en alles daar tussenin. Want je bent jong en je moet iets veranderen.
Details workshop: 60 minuten

Hallo familie (8-108 jr / VO klas 1, 2)
december 2018 t/m maart 2019// in het theater
Workshop: Ooit weleens je vader willen zijn? Of je moeder? Of je over- over- over-groot-oma? In deze workshop kan het. We maken portretten van zelf verzonnen families, dansen op tafel en eindigen in een avontuurlijk familiediner.
Details workshop: 60 minuten

Bye Bye Baby (10+ / VO klas 1, 2)
februari t/m mei 2019 // in het theater
Workshop: Voel jij je wel eens kinderachtig? Speel je liever met je telefoon dan buiten op het pleintje? Of zit je het liefst nog met je hoofd in de wolken? In deze workshop kan het allemaal. We rekenen af met onze kindertijd en vieren de fantasie. We schijnvechten met onze denkbeeldige vriendjes, gummen onze kindertijd uit en maken een spetterende dans van onze toekomstdromen. Laat je knuffels thuis en spring met ons de prepubertijd in.
Details workshop: 60  minuten, 30 leerlingen, voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor/na de voorstelling in de klas

Victory (XL / 12+ / brugklas t/m zesde klas)
november 2018 t/m half februari 2019 // in het theater
Workshop: In deze workshop brengen we een dansende ode aan de mislukking. We vallen en krabbelen op, springen en storten neer en stotteren ons door de workshop heen. We zetten onze eigen mislukkingen om naar bewegingen en choreograferen elkaar in een faaldans.
Details workshop: 60 minuten in het theater, 100 minuten op school, 30 leerlingen, voor/na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor de voorstelling op school in dramalokaal of gymzaal

Byte Me! (XL / 13+ / tweede t/m zesde klas)
half februari t/m april 2019 // in de klas
Workshop: Bij de voorstelling in de klas hoort een actieve theaterworkshop. We spelen en spreken over privacy en onze digitale identiteit. Wat laat je wel aan je vrienden zien en wat niet? Wie ben jij online en waar ligt jouw privacy-grens? Aan de hand van de telefoons van de leerlingen eindigen we met zelfgemaakte scènes die een inkijkje geven in onze digitale identiteit. Een workshop over verschillen en overeenkomsten tussen ‘digital and real’ en een duik in de wereld van privacy. Maas theater en dans ontwikkelde bij de voorstelling in 2016 een online magazine met achtergrondinformatie, het privacy ABC, een test, een quiz en meer. Dit magazine zal worden geupdate en ook weer beschikbaar zijn voor Byte Me! in 2019.

Mind Ur Step (XL / 12+ / brugklas t/m zesde klas)
februari t/m mei 2019 // in het theater

RPhO meets Maas (XL / 12+ / brugklas t/m zesde klas)
18 mei 2019 // alleen in het Maaspodium

Theater of the Now (XL / 12 + )
sep 2018 t/m mei 2019 // alleen in het Maaspodium
Voorstellingen van verschillende gezelschappen met actuele thematiek // met contextprogramma

Bekijk ook onze brochure voor VO en MBO met het uitgebreide aanbod:

Contact
Wil je met je leerlingen een van onze voorstellingen bezoeken, neem dan contact op met: Rosa Brinks | 010 7070438 | rosa@maastd.nl
Als je een workshop wil boeken, of informatie wil ontvangen over andere programma’s, neem dan contact op met het educatieteam | 010 7070434 | educatie@maastd.nl

Ga terug naar Educatie VO