Maas theater dans podium

Speellijst / tickets

Twee stukken in het kader van theaterfestival 75 oorlog in de stad.

Scylla – De Derde Golf (19:00 uur)
Een docent geschiedenis krijgt tijdens een les over de Tweede Wereldoorlog vanuit zijn klas de vraag waarom de Duitsers zelf niets deden. Veel Duitsers waren het immers ook niet eens met Adolf Hitler. De docent kan hier geen antwoord op geven en gaat daarom met zijn klas op zoek naar het antwoord. Wat volgt is een experiment dat iedereen zich nog tot in lengte van dagen zal kunnen herinneren.

TG MAX 305 – MAX305 (20:30 uur)
MAX305 is een familieverhaal dat gaat over erkenning, keuzevrijheid en moed. Dochter Esje gaat op huwelijksreis naar Indonesië. Wanneer een oude brief uit het fotoalbum valt komen de herinneringen van vader Max, soldaatnummer 305 tijdens WOII in Nederlands-Indië en het Hiroshima-kamp te Japan opnieuw tot leven.

75 jaar oorlog in de stad: een nieuw Rotterdams theaterfestival
In april, mei & juni 2015 zal dit pop-up festival op meer dan 12 locaties door heel Rotterdam plaatsvinden. Deze 75 multidisciplinaire voorstellingen voor jong en oud, worden gespeeld zowel voor regulierpubliek als het voortgezet onderwijs. Het rotterdamscentrumvoortheater initieert dit festival en zorgt dat meer dan 200 mensen meedoen aan dit gloednieuwe festival. Waarin de oorlog van nu en van toen centraal staat. In dit theaterfestival spelen zeer diverse voorstellingen die allemaal het thema oorlog in zich meedragen.

Tickets en meer informatie: www.75jaaroorlogindestad.nl

  • Credits

  • Scylla (De Derde Golf)
    TGMAX305 (MAX305)
    75 jaar oorlog in de stad is een initiatief van rotterdamscentrumvoortheater

In het Maaspodium

Gespeeld

  • De Derde Golf & MAX305

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.