Maas theater dans podium

Een nieuwe voorstelling van Raymi Sambo
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Taboedoorbrekend theater over wat schaamte en angst doet met moederliefde

Wat als je ernstig ziek bent en je moeder verschrikkelijk veel van je houdt? Wat als de schaamte voor jouw ziekte zo groot is dat ze je dood verklaart?

Kelvin leidt aan ‘Aida’. Sindsdien dragen zijn moeder en zus een groot geheim met zich mee. De komst van een oude studiegenoot bedreigt deze zorgvuldig geregisseerde situatie. Wat moeten moeder en zus hem vertellen en gelooft hij het wel? In meerdere mogelijke scenario’s probeert de waarheid zijn weg naar buiten te vinden.

Aan Niets Overleden toont wat schaamte en angst doet met moederliefde in een samenleving waar de waarheid ondraaglijker is dan de dood van je eigen zoon. Met een ogenschijnlijk lichte toon weet Raymi Sambo dit drama voelbaar te maken.

Na HUID! (2011) en Op zoek naar Oom Tom (2013) snijdt Raymi Sambo opnieuw een ‘zwart’ taboe aan om het universele verhaal te vertellen over jezelf durven zijn.

 • Quotes

 • Credits

 • “Een moedige toneeltekst over de gesloten Antilliaanse cultuur. (…) Fraai is de opzet om het drama drie keer te herstarten, met frisse binnenkomst van Sambo als Julius. (…) De toeschouwers, merendeels mensen van Antilliaanse of Surinaamse herkomst, bleven lachen en reageren, zelfs tijdens pijnlijke momenten zoals het ontluisterende slot.”
  Annette Embrechts, de Volkskrant (****)

  “De actieve rol van de vormgeving is een krachtig element in Aan niets overleden en kenmerkend voor het werk van Theatergroep VIG. (…) Kelvins moeder (Urmie Plein) en zus (Jaike Belfor) proberen in verschillende scenario’s de waarheid te verhullen, maar de waarheid dreigt zijn weg naar boven te vinden.”
  Laura Kemp, cultuurbewust.nl (****)

 • Regie: Raymi Sambo
  Spel: Raymi Sambo, Urmie Plein en Jaike Belfor
  Regieadvies: Gerardjan Rijnders
  Tekst: Esther Duysker

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Aan Niets Overleden

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.