Maas theater dans podium

Een voorstelling in het kader van Keti Koti
 • theater
 • XL
Speellijst / tickets

Reserveer een plek op de wachtlijst. Mail naar kassa@maastd.nl.

Op dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 was Aan tafel te zien in het Maaspodium, een voorstelling over het slavernijverleden in het kader van Keti Koti. Het is het derde jaar op rij dat Maas probeert om dit pijnlijke onderdeel van de geschiedenis invoelbaar te maken met theater.

Zondag 15 november 2020 om 13:00 uur is de voorstelling nogmaals te zien in het Maaspodium en schuiven we weer samen aan, aan tafel. Want ook na Keti Koti is het van groot belang dat we de verhalen over het slavernijverleden en kolonialisme blijven vertellen en actie blijven ondernemen.

Sue-Ann Bel en Ayrton Fraenk over Keti Koti:
“Keti Koti betekent Gebroken Ketenen en is een jaarlijks terugkerende feestdag ter viering van de afschaffing van de slavernij. Tijdens Keti Koti vieren we niet alleen feest, maar herdenken we ook. Door te herdenken betuigen we respect aan de slachtoffers en erkennen we het leed dat hen is aangedaan, maar benadrukken we ook dat onze geschiedenis, in het verleden ligt. Dat we verder zijn, dat we wijzer zijn. Als we herdenken, benadrukken we dat zo iets vreselijks nooit had mogen gebeuren en nooit meer mág gebeuren. Door het aanhoudende politiegeweld en anti-zwart racisme in de Verenigde Staten en de opkomst van de Black Lives Matter-beweging, komt Keti Koti voor ons dit jaar in een feller licht te staan en is het extra belangrijk om de verhalen te blijven vertellen, te blijven herdenken. Want ook in Nederland hebben we nog steeds te maken met racisme en de gevolgen van slavernij en kolonialisme. Wij zullen ons in het verleden blijven verdiepen en verhalen van nu blijven vertellen, maar het is niet alleen aan ons om die verhalen te blijven vertellen. Het is ook aan jullie om te blijven luisteren, lezen, je uit te blijven spreken en actie te ondernemen. Kom je mee met ons mee op reis langs verhalen? Schuif je bij ons aan aan tafel?”

Lees ook het interview met Sue-Ann en Ayrton over Aan tafel en Keti Koti in NRC Handelsblad en NRC Next.

Maas en Keti Koti
Twee jaar geleden ontstond het idee om, net als met Theater na De Dam, ieder jaar stil te staan bij het slavernijverleden en Keti Koti, de viering van de afschaffing. “Het bestaan van slavernij en de rol die ons land daar in een relatief recent verleden in speelde, zit ook in het DNA van veel Rotterdamse jongeren. Soms aan de oppervlakte en soms diep weggestopt. Om elkaar in de stad beter te leren kennen, horen we elkaar ook te kunnen bevragen over wie onze voorouders waren. Maas wil met deze projecten Rotterdamse jongeren dit onderdeel van de geschiedenis met een open en nieuwsgierige blik laten bevragen, om het vervolgens invoelbaar te maken met een voorstelling” aldus Bernadette Stokvis, zakelijk directeur Maas theater en dans.

 • Credits

 • Concept, regie, spel: Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk
  Spelend makers: Elvis Rot, Ismail Mamo
  Meespeelkinderen:  Maantje Piet, Sohailly, Miles, Junez
  Eindregie: Sara Giampaolo
  Projectleiding: Seline Gosling
  Geïnspireerd op interviews met: Aurelia, Denise, Vanilson, Cemal, Ilidia, Kyria, Lotti, Lieke, Beyza, Danielle, Abigail
  Met dank aan: Moniek Merkx, Esther Schouten, Ciro Goudsmit, Lisa van der Hoeven, Dragan Dimovski, Stan Bes, Priscilla Hijnen, Henna Bel

  Aan tafel is gelinkt aan voorstelling De wilde keuken, mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Stichting DOEN, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Bevordering van Volkskracht en ABN AMRO Cultuurfonds.

Geef een reactie

Of deel Aan tafel op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

 • Aan tafel Uitverkocht Wachtlijst | mail naar kassa@maastd.nl

Gespeeld

 • Aan tafel Uitverkocht
 • Aan tafel Uitverkocht
 • Aan tafel Uitverkocht
 • Aan tafel Uitverkocht
 • Aan tafel Uitverkocht

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.

Op Reis

Geen voorstellingen.

Bekijk de schoolvoorstellingen

School-voorstellingen

Geen voorstellingen.

Bekijk de openbare voorstellingen