Maas theater dans podium

het recht om anders te zijn
 • locatietheater
 • multidisciplinair
 • XL
Speellijst / tickets

Een reis naar het accepteren van jezelf.

Afriqueer is een voorstelling in de openbare ruimte die dans, theater en spoken word combineert. De spelers uit Zuid- Afrika, Botswana, Namibië en Zambia nemen jou mee van plek naar plek. De voorstelling laat de strijd zien van jonge Afrikanen die hun eigen identiteit en seksualiteit zoeken in een postkoloniale samenleving. Wat betekent het om man en queer te zijn in het Afrika van nu? Afriqueer vertegenwoordigt een zelfbewust en hedendaags Afrika waar jonge mensen het recht claimen op een eigen identiteit, het recht om ‘anders’ te zijn en hun recht op individuele vrijheid. Afriqueer is ook een artistiek antwoord op homofobie en xenofobie in Afrika en elders in de wereld.

Afrovibes
Deze voorstelling is onderdeel van het Afrovibes festival. Afrovibes brengt jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Ze laten het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbinden dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 28 september tot en met 9 oktober in Nederland, waarvan drie dagen in het Maaspodium!

Het festival thema van dit jaar is Fragile Freedom – breekbare vrijheid. Hoe kunnen we elkaar begrijpen in deze turbulente tijden? Luisteren we naar elkaar? Wij leven in een tijd van heftige ontwikkelingen binnen onze samenleving, een tijd van polarisatie. Vrijheid en democratie komen niet vanzelf, zijn kwetsbaar en bestaan bij het verstaan en begrijpen van de ander. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten zien hoe zij onze huidige tijd ervaren en naar hun verleden en de toekomst kijken.

Inleiding door Warren Nebe
Regisseur en curator Warren Nebe uit Zuid-Afrika verzorgt een inleiding voorafgaand aan zijn voorstelling Afriqueer.
Zondag 8 oktober, 15:00 uur, gratis

Ontdek de rest van het programma hier.

Wil jij tijdens Afrovibes meer dan één voorstelling op een dag zien? Kies dan voor de voordelige combitickets op zaterdag en zondag.
>> klik hier voor combitickets zaterdag Afriqueer 16:00 uur & What Remains 19:00 uur 
>> klik hier voor combitickets zondag Afriqueer 16:00 uur & JONGA 18:00 uur 

 • Credits

 •  Regie : Warren Nebe
  Spelers uit:  
  Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Zambia

Geef een reactie

Of deel Afriqueer op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In het Maaspodium

Gespeeld

 • Afriqueer
 • Afriqueer
 • Afriqueer

Koop je kaarten vooraf met korting. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa van het Maaspodium € 1,00 duurder.