fbpx

Maas theater dans podium

Pioniers en gevestigd Afrikaans talent
  • dans
  • muziek
  • theater
  • XL
Speellijst / tickets

FESTIVAL op 13 en 14 oktober

Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. 13 en 14 oktober is het festival met verschillende voorstellingen in het Maaspodium!

Trailer Afrovibes

Festival thema LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer. Mensen voelen een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Het land waar je op woont is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

Combitickets
>combitickets 14 oktober 1Here to There en We’re here
>combitickets 14 oktober 2We’re here en Reverse Colonialism
>combitickets 14 oktober 3Here to there, We’re here Reverse Colonialism

ZATERDAG 13 OKTOBER

19:30 The Wave  / dansinstallatie
Nederland, 2018 / choreografie Alida Dors / productie Backbone

50 dansers nemen als in een golf de publieke ruimte over, jouw ruimte. Ze lijken elkaar te vertrappen en bewegen zich richting jou. En voor je het in de gaten hebt, zijn ze weer verdwenen. The Wave is een interventie over de gentrificatie in de grote steden.

Deze performance is gratis te bezoeken.
>> Klik voor meer info

 

20:30 Back /dans
Zuid-Afrika, 2018 / Forgotten Angle Theatre Collaborative

Een wervelende dansvoorstelling over aantrekken en afstoten. Over de onmogelijkheid van mensen om samen te zijn en zich tegelijkertijd te verliezen in eenzaamheid. Op klanken van Vivaldi volgen de dansers een onvoorspelbare reis. Een eindeloze zoektocht naar verbondenheid en intimiteit.

>> Klik voor meer info


21:15 The Kiffness / muziek
The Kiffness is een van de meest populaire elektronische bands in Zuid-Afrika: groovy, jazzy en positieve house muziek. Ze staan met hun muziek bovenaan in de Zuid-Afrikaanse top 40.
Ze onderscheiden zich door hun krachtige live-electronic act, het voelbare instrumentale talent en onbevangen optreden.

Dit optreden is gratis te bezoeken.
>> Klik voor meer info

 

ZONDAG 14 OKTOBER

14:00 Here to There / dans en spoken word
Zuid-Afrika, Nederland 2018 /  Koleka Putuma en Niki van Callandt

Here to There neemt het publiek mee langs verschillende imaginaire en fysieke ruimtes en vertelt de persoonlijke geschiedenissen die aan deze ruimtes kleven. Het is een poëtische, gedanste ‘museumtour’ langs plaatsen die zijn aangeraakt en aangetast door ons gedeelde verleden.

>> meer info & tickets


15:15 We’re Here / dans 

Nederland, 2018 / Af-REE (Future in Dance), Rotterdam

De dansers van Future in Dance kijken terug naar het pad van hun voorouders, van Afrika naar Amerika en vervolgens naar Nederland. De voorstelling toont de kracht van de voorouders en hoe de dansers hun afkomst eren zonder het hier en nu uit het oog te verliezen.

>> meer info & tickets


17:15 Reverse Colonialism / theater
België, Kameroen, Nigeria, 2017/ Ahilan Ratnamohan

Reverse Colonialism is een politieke performance waarin vier Afrikaanse Antwerpenaren een poging doen het moeizame migratie-integratie dilemma op te lossen. Hun antwoord? Een nieuw land waarin ze zelf de normen bepalen. Reverse Colonialism is een zoektocht naar een utopische staat.

>> meer info & tickets

 

In de Kunsthal Rotterdam presenteert Zuid-Afrikaanse ontwerper Lesiba Mabitsela een nieuwe versie van de mode-performance Black Tie – Missionary Position.
Check de site van Afrovibes Festival voor de programmering in de andere steden.

Geef een reactie

Of deel Afrovibes festival op Facebook:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.